Danske arkitekter får international hæder

Opdateret 06.02.17 |

Foto: Gottlieb Paludan Architects og Jens M. Lindhe Gottlieb Paludan Architects og Lars R. Mortensen

I kategorien "transport" kunne de to danske arkitektfirmaer bag renoveringen af Nørreport Station i København kalde sig vindere af prisen World Architecture News Award 2016. 

To vindere blandt 24 transportprojekter

Den internationale pris uddeles inden for i alt 22 forskellige kategorier, der spænder bredt fra bl.a. boliger og facader til byrum og sportsarkitektur. Nørreport Station løb af med sejren i kategorien ’Transport’, hvor førstepladsen deles med Taumanu Reserve Bridge i Auckland, New Zealand.

Vinderne er udpeget af en international fag-jury med repræsentanter fra bl.a. WestonWilliamson+Partners, Volterra Partners og DISSING+WEITLING, der i processen har skåret i alt 24 transportprojekter ned til de to vinderprojekter fra Danmark og New Zealand.

"Med Nørreport Station er der skabt en simpel og elegant løsning på en ellers kompliceret udfordring," 

Jurymedlem, Chris Williamson, WestonWilliamson+Partners

En simpel og elegant løsning

Udformningen af Nørreport Station bygger på en ambition om at skabe sammenhæng og direkte fodgængerkontakt mellem stationsforpladsen og middelalderbyen. Det komplekse sted er med enkle greb blevet et rum i byen, hvor balancen mellem fodgængere, cyklister, busser, biler, boder og teknik er langt mere overskuelig, attraktiv og lettere tilgængelig end før ombygningen.

Stationen stod færdig i 2015 og er udarbejdet i samarbejde med Bartenbach og Sweco (tidligere Grontmij).

Læs mere hos Gottlieb Paludan Architects her