Medlemsmøde om aftale med forbrugere

Dato 05.12.19 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Danske Arkitektvirksomheder afholder medlemsmøde om "Generelle bestemmelser i forbrugeraftaler 2019" i starten af december i både Aarhus og København. Kurset henvender sig særligt til medlemmer der rådgiver private "små" bygherrer.

ABR18, ABR Forenklet, GBF19, AB18, ABT18 og AB Forenklet osv... Bogstaverne flyver rundt i luften, og som arkitekt kan det være svært at finde ud af, hvilke aftaledokumenter der skal anvendes i en konkret aftale.

Aftaleindgåelsen ér blevet mere kompleks, og arkitekter skal tænke sig godt om, inden de indgår kontrakt med en bygherre. De nye AB-dokumenter gælder i princippet ikke i aftaler med forbrugere. Derfor har Danske Arkitektvirksomheder og FRI udarbejdet forskellige aftaledokumenter, som vores medlemmer kan bruge, når de indgår aftaler med forbrugere.

Det drejer sig bl.a. om GBF19, der står for "Generelle bestemmelser i forbrugeraftaler", og som næsten altid skal bruges ved byggesager, hvor bygherren er en privat forbruger.

I begyndelsen af december kan du få gennemgået GBF19, og samtidig benytte lejligheden til at stille spørgsmål til vores to eksperter i rådgiverjura, når vi inviterer til medlemsmøde i Aarhus og København.
På mødet gennemgås følgende temaer:

  • Almindelige aftaleprincipper, herunder akkvisition og aftale
  • Hvordan definerer vi en "forbruger"?
  • Afgrænsning af ydelser
  • Forbrugeraftalen, GBF19 og ydelsesbeskrivelse

Oplægsholdere er chefkonsulent og advokat Sait Ciftci og chefjurist og advokat Preben Dahl, Danske Arkitektvirksomheder.

Medlemsmødet henvender sig udelukkende til medlemmer af Danske Arkitektvirksomheder og FRI.