Piktogram

Medlemsarrangement: Materialeviden & Grøn omstilling

Dato 23.06.22 |
Af:
Peter Andreas Sattrup

Vær med til at udvikle ny metode, værktøj og cases vedr. materialevalg, når Danske Arkitektvirksomheder og Det Kgl. Akademi inviterer til en introduktion af projektet "Materialeviden."

Materialevalget bliver stadigt mere vigtigt for byggeriets grønne omstilling. De ny klimakrav i Bygningsreglementet skaber behov for overblik, særligt i de tidlige faser af et projekt, hvor de strategiske beslutninger om byggeriets disposition og konstruktionsprincipper skal tages.

Hvad er miljøaftrykket af de forskellige materialer? Hvad skal man være opmærksom på, når man bygger med mineralske, biobaserede eller genbrugte materialer? Hvordan finder du data og hvad skal du tage stilling til hvornår?

Med projektet ”Materialeviden” vil Danske Arkitektvirksomheder sammen med CINARK og Material Lab ved det Kgl. Akademi, beskrive en metode for bæredygtigt materialevalg og introducere et visuelt værktøj til overblik over klimaaftryk fra materialevalg på konstruktions- og bygningsniveau. Projektet støttes af Dreyers Fond og Realdania.

Målet er at skabe en visuel og designprincip-baseret tilgang til materiale- og konstruktionsvalg, som er understøttet af data og er målrettet de tidligste projektfaser. Som del af projektet vil vi også etablere en interaktiv eksempelsamling af konstruktioner, som viser forskellige designtilgange til materialevalget. Derfor har vi brug for jeres input!

Kom med til introduktion af projektet, hvor du kan høre mere om hvordan du og din virksomhed kan blive en del af projektet.

Program:

  • Introduktion til projektet ved Peter Andreas Sattrup, Danske Arkitektvirksomheder
  • Introduktion til metodeudvikling ved Martha Lewis, Henning Larsen Architects
  • Introduktion til værktøj ved det Kgl. Akademi og Danske Arkitektvirksomheder
  • Diskussion og opsamling.

Arrangementet afholdes udelukkende digitalt torsdag den 23. juni kl. 10-12 i Arkitektforeningens lokaler, Åbenrå 33 i København og via teams. Tilmelding er nødvendig for at modtage link til deltagelse.