Foto af Lene Espersen
Lene Espersen har været administrerende direktør hos Danske Arkitektvirksomheder siden november 2014.

Lene Espersen stopper som direktør hos Danske Arkitektvirksomheder

Dato 11.09.22 |
Af:
PRESSEMEDDELELSE / Karen Sejr

Foto: Maria Sattrup

Danske Arkitektvirksomheder søger ny administrerende direktør til tiltrædelse snarest, eftersom Lene Espersen stopper som direktør efter otte år i direktørstolen. "En svær beslutning" ifølge Lene Espersen, der elsker sit arbejde, det tætte samarbejde med medlemmerne samt deres vilje og evne til at favne den grønne omstilling.

Lene Espersen har efter otte år som administrerende direktør, valgt at opsige sin stilling. Danske Arkitektvirksomheder søger derfor en moderne leder, der motiverer medarbejdere og med en udadvendt stil varetager vores medlemmers interesser, står fast i forhandlinger, udvikler gode relationer i og uden for branchen, og skaber frem for alt positiv synlighed af Danske Arkitektvirksomheder.

Danske Arkitektvirksomheders Bestyrelsesformand Katja Viltoft begrunder dette:

”Vi har en vision om at forme en bæredygtig fremtid med stærkt fokus på grøn omstilling og ambitiøse klimamål – og her går vores direktør forrest. Dansk arkitektur skal også i fremtiden være blandt verdens bedste og mest bæredygtige.”

Afgående direktør Lene Espersen har ikke et andet job på hånden og fortæller om sine fremtidsplaner:

”Jeg vil gerne udleve min vision om at sætte bæredygtighedsdagsordenen højere hos mange andre virksomheder og i deres bestyrelser. Gerne bredt i erhvervslivet. Jeg vil derfor fremadrettet bruge min fulde tid på bestyrelsesarbejde.”

"Jeg vil gerne udleve min vision om at sætte bæredygtighedsdagsordenen højere hos mange andre virksomheder og i deres bestyrelser." Lene Espersen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder

Men beslutningen har ikke være nem. Lene Espersen forklarer:

”Det har været en meget svær beslutning, da jeg elsker mit arbejde, ikke mindst det tætte samarbejde med vores mange medlemmer – arkitektvirksomhederne. De vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Min arbejdsdag har været utroligt berigende, fordi jeg har været omgivet af verdens bedste kollegaer i sekretariatet og med en meget visionær og professionel bestyrelse.”

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår Lene Espersen fratræder stillingen. Men Danske Arkitektvirksomheders bestyrelse har igangsat arbejdet med at rekruttere en ny direktør.

Den nye direktør har ifølge Lene Espersen alle muligheder for at få en fantastisk platform for at kunne påvirke og forme en bæredygtig fremtid. Hun uddyber:

”Vi er meget flot på vej med utroligt mange spændende projekter. Min efterfølger vil få mulighed for at understøtte arkitektvirksomheder i at levere relevante løsninger på samfundets udfordringer i det byggede miljø – sammen med de mest kompetente og engagerede medarbejdere, man kan ønske sig. Det er et ønskejob.”

Stillingsopslag for ny adm. direktør kan ses her

Kontaktoplysninger:

Lene Espersen, mob. 2327 6926, le@danskeark.dk
Katja Viltoft, bestyrelsesformand, mob. 2944 8571, kvi@jjw.dk
Karen Sejr, kommunikationschef, mob. 3034 8285, ks@danskeark.dk