Billede af Lene Espersen

Lene Espersen: Politikerne skal lave regler for mine medlemmer

Dato 01.07.20 |
Af:
Sacha Mortensen

Foto: Jørgen True 

Lyt med til RadioTegl podcastepisode 13, hvor direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, fortæller om fremtidens byggeri, klima og byggematerialer.

Lene Espersen fortæller om de ønsker, hun har til politikerne om flere regler til Danske Arkitektvirksomheders medlemmer angående mere bæredygtige og klimavenlige byggerier. Samtidig løfter hun sløret for et lobbyarbejde rettet mod den danske regering. Derudover diskuterer podcasten FN's 17 Verdensmål, der er særligt relevante for arkitekter og byggebranchen for at sikre en grønnere fremtid.

Lene Espersen siger i podcasten: 

"Det der er rigtig interessant, det er, at der ikke er en one size fits all - det handler ikke om, at man kun skal bygge i træ, eller at man kun skal bygge i tegl eller i beton, men jeg tror, at mine medlemmer er meget optaget af stadigvæk, at der er meget stor frihed til mange forskellige materialevalg, men man skal tænke meget mere over designet i måden, man bygger på, og samtidig skal man stille krav til, at de byggematerialer, der bliver produceret fremadrettet, at de bliver produceret på en mere bæredygtig måde."

"... man skal tænke meget mere over designet i måden, man bygger på, og samtidig skal man stille krav til, at de byggematerialer, der bliver produceret fremadrettet, at de bliver produceret på en mere bæredygtig måde." Lene Espersen, direktør, Danske Arkitektvirksomheder


Podcasten er for alle, der er interesseret i byggeri og stiller spørgsmål ved, hvordan byggeriet ser ud i fremtiden, hvorfor snakke om bæredygtighed, hvilke materialer vil vi bygge med samt hvor og hvornår, vil vi bygge.