Foto af Lene Espersen
Lene Espersen skal som ny bestyrelsesformand for Green Hub Denmark fremme jobskabelse og gøre Danmark til et globalt knudepunkt for fremtidens grønne løsninger.

Lene Espersen bestyrelsesformand for Green Hub Denmark

Dato 17.11.20 |
Af:
Ida Fink Speiermann

Foto: Michael Bo Rasmussen

Danske arkitektvirksomheders direktør, Lene Espersen er tiltrådt som bestyrelsesformand for den nordjyske milliardsatsning inden for grøn omstilling, Green Hub Denmark. Hubben forener 400 energiforskere, offentlige myndigheder, erhvervsliv og forbrugere i et storskala- testområde for teknologier og grønne løsninger.

Lene Espersen skal gennem sit netværk og markante erfaring medvirke til at styrke Green Hub Denmarks profil med henblik på at fremme jobskabelse og gøre Nordjylland og Danmark til global beholder for fremtidens grønne løsninger, som indtil videre har 7,5 milliarder kroner til at styrke projektet. Om den nye bestyrelsespost siger Lene Espersen: 

"Jeg ser det som en fantastisk mulighed for at få sektorkoblingen mellem byggeriet og energisektoren realiseret. Her er det nye supersygehus i Nordjylland, der får leveret vand fra en kridtsø til nedkøling - fremfor at bruge energi på nedkøling - et godt eksempel på, at man kan reducere sit energiforbrug til afkøling i byggeriet med 80 % og bruge de ressourcer der ligger tæt på."

"Jeg ser det som en fantastisk mulighed for at få sektorkoblingen mellem byggeriet og energisektoren realiseret." Lene Espersen, direktør, Danske Arkitektvirksomheder

Reducering af energiforbrug i byggeri

Green Hub Denmark blev lanceret tilbage i maj af en større partnerkreds, bestående af offentlige og private aktører, med det klare formål at gøre Nordjylland og Danmark til det fortrukne sted for storskalatest og demonstration af løsninger til fremtidens klimaneutrale samfund. Samarbejdet tæller ti øvrige nordjyske kommuner, Region Nordjylland og den grønlandske kommune Sermersooq.

"Der er et kæmpe potentiale i at bruge storskala energirenovering og smarte digitale løsninger i hele bydele som løftestang for at få udbredt de mest bæredygtige løsninger i praksis," afslutter Lene Espersen.