BYENS GULV I NYT FORMAT

Opdateret 06.02.17 |
Af:
Cathrine Filia Trakossas

Foto: Ricky John Molloy

Siden 2014 har konferencen Byens Gulv samlet aktører fra hele landet, som arbejder med belagte arealer i byerne. Succesen fortsætter i 2017, hvor der – foruden hovedtalere og et planlagt program – også er et åbent spor, hvor branchen selv kan byde ind med oplæg.

Konferencen Byens gulv, som i 2017 afholdes den 1. februar, beskæftiger sig med alle aspekter af vores belagte arealer fra planlægning til anlæg og drift. Programmet for 2017 rummer blandt andet en gennemgang af den igangværende omlægning af Gellerupparken uden for Aarhus, hvor arealerne mellem boligerne kommer til at spille en central rolle for omstillingen af området.

Branchens egne kvalitetsprojekter skal på banen

De internationalt anerkendte schweizske landskabsarkitekter Lukas Schweingruber og Robin Winogrond fra tegnestuen Studio Vulkan i Zürich er hovedtalere ved åbningen af konferencen, mens dagen afrundes af den danske hovedtaler Søren Gabriel fra ingeniørfirmaet Orbicon, som gennem en menneskealder har beskæftiget sig med byplanlægning og klimatilpasning. Som et nyt initiativ inviteres branchen nu til at byde ind med egne oplæg.

”Vi kender ikke alle de spændende projekter, der bliver arbejdet med rundt om i landet. Derfor lægger vi nu op til, at branchen selv skal foreslå oplæg, så vi også får de gode projekter med, som ikke har fået opmærksomhed. Vi tror på, at der er en stor læring i at høre om konkrete erfaringer” siger Ny Weisser Øhlenschlæger fra Dansk Byplanlaboratorium, som er medarrangør af konferencen.