Konditaget Luders og P-hus af JAJA architects. Foto: Rasmus Hjortshøj
"Det er første gang, vi ser et parkeringshus blive levende", lyder det fra juryen om vinderprojektet Konditaget Lüders og P-Huset der er designet af JAJA Architects.

Konditag og P-hus vinder Danish Design Award 2020

Dato 03.06.20 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: Rasmus Hjortshøj

Onsdag den 2. juni 2020 blev vinderne af Danish Design Award fundet og offentliggjort. Vinderne i de i alt 15 kategorier viser den forskel, design gør for industrien, samfundet og hverdagslivet. Blandt vinderne er JAJA Architects og By & Havn, der har skabt et P-hus, folk valfarter til for at lege og dyrke motion.

En hybridstruktur i Nordhavnen, der kombinerer parkeringshus og bylegeplads, og gør en infrastrukturel nødvendighed til et rekreativt område. Konditaget Lüders og P-hus, designet JAJA Architects, løb med sejren i kategorien Liveable Cities.

Projektet, der stod færdig i 2016, vrimler med mennesker – børnehaver, løbere og folk, der har brug for et pusterum på bydelens P-hus.

”God arkitektur flyder sammen med godt design. Her er vi lykkedes med et formsprog, der forener flere offentlige funktioner på samme tid, og prisen vil sparke yderligere liv i en international bevægelse, der netop går mod at integrere flere funktioner i offentligt byggeri.” Kathrin Susanna Gimmel, partner JAJA Architects

Om sejren siger arkitekt og partner i JAJA Architects, Kathrin Susanna Gimmel: "God arkitektur flyder sammen med godt design. Her er vi lykkedes med et formsprog, der forener flere offentlige funktioner på samme tid, og prisen vil sparke yderligere liv i en international bevægelse, der netop går mod at integrere flere funktioner i offentligt byggeri. Det kan vi forhåbentlig bruge til at inspirere til lignende opgaver internationalt”.

Formålet med uddelingen af Danish Design Award er at fejre den forskel, design kan gøre. Om projektet siger juryen: ”Dette er første gang, vi ser et parkeringshus blive levende. Det levende tag er blevet indarbejdet i bygningen på en meget intelligent måde, så folk kan lege og udøve sport, mens de samtidig får adgang til en udsigt, som man normalt skal betale for. Det er denne form for arkitektur, der kan give Danmark en førende rolle international”.

Læs mere om projektet og vinderne