Klimatopmøde 2020 (AFLYST)

Dato 23.04.20 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Illustration: Tredje Natur's fremtidsby "Fort Hafnia anno 2279" - en klimatilpasset og selvforsynende by, der (måske) trives bag mure, diger og forskansninger.

Den danske regering har indgået aftale om en ambitiøs klimalov, der forpligter sig til at nedbringe CO2-udledningen med 70 % inden 2030. Danske Arkitektvirksomheder gør status og inviterer medlemmer og særligt indbudte til klimatopmøde.

Byggeriet står for ca. 40 % af energiforbruget og 35 % af klimaaftrykket – og begge dele kan sænkes markant med energirenovering og bæredygtig arkitektur som de væsentligste virkemidler. Byggeriet og arkitekterne spiller altså en afgørende rolle!

Derfor inviterer Danske Arkitektvirksomheder til klimatopmøde torsdag den 23. april 2020. Her kigger vi nærmere på de klimaudfordringer, vi står overfor samt på den danske regerings klimalov og klimapartnerskaber, og hvad det betyder for arkitekterne og byggebranchen.

Herudover får vi et par virksomheders blik på dét at skabe forandring og tage samfundsansvar. Ikke bare gennem virksomhedens produkter, ydelser og projekter, men også ved at holde orden i eget ”hus” - eller ved at gøre en global udfordring som madspild til en verdensomspændende succes.

Til at guide os igennem topmødet, har vi Mette Walsted Vestergaard, cand. comm., journalist og tidligere vært på DR P1 og TV Avisen.

Program

14.30   Ankomst og registrering

15.00   Grønne arkitekter – ja tak! ved Katja Viltoft, bestyrelsesformand, Danske Arkitektvirksomheder. Nok er de ofte sortklædte, men hjertet banker for det grønne hos arkitekterne. Branchen er klar – men er bygherrer og ikke mindst politikerne? 

15.10   Klima og erhvervslivet - muligheder og udfordringer ved Jesper Theilgaard, klimaekspert og tidligere vejrvært på DR. Klimaet ændrer sig med foruroligende hast, og stiller vores samfund over for store udfordringer. Jesper Theilgaard giver et nuanceret indblik i nogle af de forandringer, vi står overfor – og kigger nærmere på arkitekternes og byggebranchens muligheder for at skabe forandring.

15.40   Det politiske spil: Klimalov og partnerskaber ved Lene Espersen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder. Indflyvning til klimalov, klimapartnerskaber og klimahandlingsplaner samt en præsentation af de tiltag, Danske Arkitektvirksomheder foreslår der skal gennemføres for, at byggebranchen og arkitekterne kan tage sin del af 70 %-reduktionen samt branchens egne handlemuligheder for at skabe et mere bæredygtigt byggeri.

16.00   Mad og mindset ved Heidi Boye, PhD. i forbrugeradfærd og landechef hos Too Good To Go Danmark. Hvordan kan madspild blive til en verdensomspændende forretning og succeshistorie? Hør ”waste warrior” Heidi Boye, fortælle om Too Good To Go - ”a business with a larger purpose” der er på en mission for at skabe en verden med mindre madspild.

16.20   Talking is over – lets act! Ved Jacob Blak, Head of Resiliency, COBE. Arkitektvirksomheder arbejder, gennem projekter, på bl.a. at nedbringe ressourceforbruget og skabe mere værdi for mindre. Men hvad gør de egentlig selv – som virksomhed og organisation? Hør hvad COBE opdagede, da de kiggede nærmere på eget CO2-aftryk.

16.40   Paneldebat med spørgsmål fra salen med Jesper Theilgaard, Jacob Blak, Heidi Boye og Lene Espersen. Modereret af Mette Walsted Vestergaard.

17.00   Tak for i dag! Ved Katja Viltoft.

Bemærk at arrangementet er for medlemmer, deres medarbejdere samt særligt inviterede.

Bemærk også at vi afholder ordinær generalforsamling fra kl. 12 samme dag. Indkaldelse kommer snarest.