Kina kalder

Opdateret 01.05.18 |
Af:
Karen Sejr

I forbindelse med at Københavns Kommune er udvalgt som ”Guest City of Honour” til Beijing Design Week i september 2018, inviterer vi til møde for at drøfte mulighederne for deltagelse af danske arkitektvirksomheder.

Det danske fremstød under Beijing Design Week vil have fokus på byudvikling, bæredygtigt byggeri, grøn omstilling/energi, design og livstil og vil være ledsaget af H.K.H. Kronprins Frederik, Københavns Overborgmester Frank Jensen og danske ministre.
 
Vi inviterer derfor sammen med Dansk Industri og Udenrigsministeriet i Kina til møde torsdag den 3. maj om, hvordan et muligt arkitekturfremstød vil kunne tilrettelægges med mest mulig værdi for Danske Arkitektvirksomheders medlemmer. Både Dansk Industri og en repræsentant for den danske ambassade i Kina, vil deltage i mødet.
 
Under Beijing Design Week vil der mulighed for møde med kinesiske myndigheder, beslutningstagere fra private virksomheder og mulige bygherrer. Det vil også være en mulighed at afholde et arkitekturseminar med fokus på dansk arkitekturs styrkeområder.

Tilmelding skal ske hurtigst muligt og senest den 1. maj 2018 til Ulla Michael på um@danskeark.dk.

Beijing Design Week

Beijing Design Week har i år fokus på byudvikling og byløsninger. I den forbindelse arrangerer DI sammen med Københavns Kommune og den danske ambassade i Kina en række erhvervsaktiviteter, som vil være relevante for arkitektvirksomheder:

En  dansk udstilling i en nedlagt gastank i Beijings velbesøgte designdistrikt. Vores dygtige kuratorer har udarbejdet et koncept, som går under overskriften ”Living is Giving”. I forbindelse med udstillingen vil der være en VIP åbningsceremoni med højniveau deltagelse fra DK.

Et byfornyelsesprojekt i Qinglong Hutong. Archiland har vundet og gennemført 1. fase af renoveringen (designprincipper). 2. fase er endnu ikke startet. Det er stadig muligt for arkitekter at byde ind her.

En ”sustainable cities” konference med fokus på bl.a. smarte byer, bygninger og hjem. Københavns Ejendomme, den internationale klimaorganisation C40, Beijing Urban Planning Commission og Beijing Water Authority mfl. er partnere på konferencen, hvor der er tiltænkt en stor rolle til de danske virksomheder, der kan fremvise gode cases inden for de forskellige temaer. Det vil naturligvis være muligt at invitere myndighedspartnere og virksomheder i Kina med til konferencen.

Hent invitationen til Beijing Design Week og læs mere om udstillingen "Living is Giving" herunder.

Konference: Sustainable Cities
Udstilling: Living is Giving