Foto fra Valencia Dorte Mandrup

KBH: Arkitektbranchens fremtid - den grønne omstilling

Dato 10.09.21 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Dorte Mandrup A/S

Kom til medlemsmøde i København om branchens udfordringer og løsninger! Sæt dit præg på DANSKE ARKS fokus de kommende år, mød tre arkitektvirksomheder der på hver sin måde har fundet en niche, en ny forretningsmodel eller en ydelse der strategisk taler ind i en ny fremtid og hør hvilke forventninger Københavns Stadsarkitekt har til arkitekterne i fremtiden.

Fredag den 10. september inviterer vi alle medlemmer til et formiddagsmøde på Valencia i København, hvor det kommer til at handle om arkitektbranchens fremtid - og de udfordringer, muligheder og tilbud Danske Arkitektvirksomheder skal have fokus på de næste fire år.

Danske Arkitektvirksomheder er midt i en strategiproces og har brugt det sidste halve år på at indkredse, hvilke temaer en ny strategi for 2022-2026 bør indholde. Det vil vi gerne præsentere og diskutere med jer. 

Herudover vil vi gerne give jer inspiration med hjem og har derfor bedt tre forskellige arkitektvirksomheder fortælle, hvordan de arbejder med at dokumentere værdiskabelse, tilbyder nye ydelser og indfører nye forretningsmodeller.

Du kan også høre, hvilke forventninger København Kommunes stadsarkitekt Camila van Deurs har til arkitektens rolle og ydelser i fremtiden.

Program for dagens møde:

08.30-09.00    Morgenmad og netværk

09.00-09.45     Velkommen og indflyvning Katja Viltoft, bestyrelsesformand hos Danske Arkitektvirksomheder og partner hos JJW Arkitekter giver et indblik i Danske Arkitektvirksomheders foreløbige pejlemærker, diskussioner og visioner for branchen og organisationens fremtid. Og Lars Emil Kragh, forretningsudviklingschef og tovholder på vores strategiproces giver en status på forløbet og hvad der kommer til at ske fremadrettet.

09.45-10.15     Arkitektbranchens brændende platform – Hvad gør arkitekterne selv? Mød tre arkitektvirksomheder der på hver sin måde har fundet en niche, en ny forretningsmodel eller en ydelse der strategisk taler ind i en ny fremtid:

  • Opland v/Peter Juhl – OplandDrift introducerer en anderledes forretningsmodel
  • Henning Larsen v/Jacob Kurek – hvordan og hvorfor kompetenceudvikler vi os inden for den grønne omstilling (bæredygtighed)
  • Gehl v. Henriette Vamberg – hvordan argumenterer vi for og dokumenterer vores værdiskabelse i projekterne

Spørgsmål og debat vedr. indlæggene.

10.15-10.50     Hvad sker på bygherresiden? Camilla van Deurs, stadsarkitekt, Københavns Kommune kommer med sit perspektiv på den grønne omstilling og forventninger til arkitekternes rolle.

10.50-11.10    Pause – og netværk

11.10-12.00    Rundbordssamtaler – giv dit besyv med! Hvor er vi om små 10 år, og hvad bliver de største udfordringer for arkitektbranchen og organisationen Danske Arkitektvirksomheder?

12.00-12.10    Opsamling og afrunding v. Lene Espersen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder

12.10-12.30    Sandwich og netværk

Tilmeld dig senest fredag den 2. september til Ulla Michael på um@danskeark.dk.