Foto af Katja Viltoft
Katja Viltoft, partner i JJW Arkitekter er valgt ind i DI's hovedbestyrelse.

Katja Viltoft er valgt til DI's hovedbestyrelse

Opdateret 19.09.18 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Abdelah Ihadian

Danske Arkitektvirksomheders bestyrelsesformand Katja Viltoft fra JJW Arkitekter er i forbindelse med DI's generalforsamling valgt ind i DI's hovedbestyrelse, der består af direktører fra dansk industris absolutte top. I hovedbestyrelsen sidder desuden Anders Strange fra AART architects og Mette Kynne Frandsen fra Henning Larsen.

DI har fået syv nye medlemmer i forbindelse med organisationens årlige topmøde og generalforsamling i København. Blandt de nye medlemmer er Danske Arkitektvirksomheders bestyrelsesformand Katja Viltoft fra JJW Arkitekter, der således overtager tidligere bestyrelsesformand Kolja Nielsens post.

Om valget siger Katja Viltoft:

"Jeg er glad for at være blevet valgt til DIs hovedbestyrelse og ser frem til at få mulighed for at fremme arkitektvirksomhedernes dagsorden på øverste niveau i DI. I arkitektbranchen har vi stærke holdninger til bæredygtighed, og den måde vi forvalter verdens ressourcer på. Den dagsorden håber jeg at kunne være med til at skubbe på."

Katja Viltoft kommer i selskab med centrale ledere i dansk erhvervsliv som Microsoft, Grundfos, Arla, Rockwool, Carlsberg og Vestas - og ikke mindst Anders Strange fra AART architects og Mette Kynne Frandsen fra Henning Larsen.

"Jeg er glad for at være blevet valgt til DIs hovedbestyrelse og ser frem til at få mulighed for at fremme arkitektvirksomhedernes dagsorden på øverste niveau i DI." Katja Viltoft, bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder

DI's hovedbestyrelse består af i alt 49 ledere fra dansk erhverv, hvoraf hovedparten er mænd. Mette Kynne Frandsen og Katja Viltoft er blot to ud af seks kvinder i alt i hovedbestyrelsen. Et faktum Katja Viltoft har bidt mærke i:

"Med to kvinder fra arkitektvirksomheder, Mette Kynne og jeg, i DI's hovebestyrelse, sender vi et stærkt signal til erhvervsdanmark om, at arkitektbranchen også går foran med mere ligelig repræsentation af kvinder i bestyrelser."

Arkitektvirksomhederne synspunkter og vilkår er således stærkt repræsenteret i en af Danmarks nok mest indflydelsesrige erhvervsorganisationers valgte ledelse.