Foto af Josefine Lykke Jensen

JAJA Architects ansætter administrerende direktør

Dato 10.11.21 |
Af:
Pressemeddelelse fra JAJA Architects

Foto: Laura Stamer

Josefine Lykke Jensen er JAJA Architects’ første administrerende direktør. Hendes opgave er at gøre JAJA til en bæredygtig forretning med udgangspunkt i virksomhedens tre kerneområder; mobilitet, transformation og biomaterialer.

JAJA Architects har fået sin første administrerende direktør nogensinde. Udnævnelsen af Josefine Lykke Jensen sker som et led i en professionalisering af tegnestuen, som har været undervejs de senere år og som hovedpersonen selv har været involveret i som ekstern konsulent.

“Det har været vigtigt for os at finde en direktør, som forstår JAJAs kultur og dynamik. Vores drive har altid været at gøre vores ypperste for at skabe en bedre verden. Det kræver, at vi giver os selv plads til at undersøge, udvikle og have det sjovt. Kunsten er at få det til at balancere med forretningen. Og det er lige præcis dér, at vi ser Josefines styrke,” siger Jan Y. Tanaka, der er arkitekt og partner i JAJA Architects.

Direktørpraktik

Officielt tiltrådte Josefine Lykke som JAJA Architects’ første administrerende direktør den 1. november. Hun har imidlertid været ansat i ”direktørpraktik” i virksomheden siden 1. april i år og kender derfor allerede tegnestuens værdigrundlag og målsætninger godt.

”Vi kommer ikke til at gøre noget radikalt anderledes. Vi har en klar strategi for, hvordan vi som planlæggere og arkitekter bidrager konkret til den grønne omstilling af byggeriet gennem vores fokus på grøn mobilitet, transformation og biomaterialer. Det er dét vigtigste vigtigt mål for os,” fortæller Josefine Lykke, der altid har drømt om en lederkarriere uden dog at have lagt en klar plan for, hvordan hun skulle nå derhen.

"Jeg føler mig som verdens heldigste kartoffel. Tænk, at få lov at stå i spidsen for dén mission." Administrerende direktør Josefine Lykke Jensen, JAJA Architects

”Jeg føler mig som verdens heldigste kartoffel. Tænk, at få lov at stå i spidsen for dén mission. Det er min oplevelse, at vi, hver eneste dag, tager et skridt i retningen af at indfri vores målsætninger, og det er simpelthen så tilfredsstillende,” siger hun.

Blå bog

Josefine Lykke Jensen er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus i 2013. Hun har en tillægsuddannelse i Journalistisk Formidling fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har efteruddannet sig inden for bl.a. sociale medier, professionel politisk kommunikation og offentlig debat.

Hun var ansat som kommunikationsrådgiver i Henning Larsen Architects fra 2013-2018, og fra 2018-2021 var hun selvstændig kommunikationsrådgiver for arkitekt- og designvirksomheder under brandet josefinelykke.com. Hun har bidraget til flere bogudgivelser, herunder ”Design med Viden” af Signe Kongebro, ”Play to Learn” af Rosan Bosch og ”Svend Algren” af Jens Linnet og Adam Bang.

Om JAJA Architects

JAJA Architects har specialiseret sig i grøn mobilitet, transformation og biomaterialer og arbejder med disse temaer på tværs af skalaer og fagdiscipliner. For øjeblikket deltager tegnestuen i parallelopdraget omkring udviklingen af Kgs. Lyngby Centrum (i samarbejde med LYTT og NIRAS). På tegnebrættet er også en om- og tilbygning til Bagsværd Observationshjem (i samarbejde med BOGL og Søren Jensen) og Realdanias demonstrationsprojekt MiniCO2 Etagebyggeri i træ (i samarbejde med ONV og MOE).

JAJA blev grundlagt i 2008 og tæller i dag 18 medarbejdere. Ledelsen består pr 1. november 2021 af adm. dir. Josefine Lykke Jensen og partnerne Jakob Steen Christensen, Kathrin Susanna Gimmel og Jan Yoshiyuki Tanaka.

Læs mere om JAJA Architects