Foto af Mette Kynne og Jacob Kurek

Jacob Kurek bliver ny direktør i Henning Larsen

Dato 24.06.24 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Rasmus Hjortshøj

Efter 21 år på posten stopper direktør i Henning Larsen Mette Kynne Frandsen og giver stafetten videre til Jacob Kurek.

Mette Kynne Frandsen overtog direktørposten i Henning Larsen i 2003. Her satte Mette Kynne Frandsen gang i en internationaliseringsrejse af virksomheden, som dengang havde 80 ansatte, et kontor i København og en håndfuld projekter i udlandet. I dag har Henning Larsen projekter over seks kontinenter, kontorer fordelt over Danmark, Færøerne, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Hong Kong og Australien samt mere end 650 ansatte fra over 40 nationaliteter.

”Henning Larsen så selv muligheder før andre og havde skabt en nysgerrig og stærk faglig kultur. Det var et stort internationalt potentiale og vi var ivrige efter at sætte vores kultur og arkitektur i spil uden for Danmark. Jeg er utrolig stolt over, at vi i dag kan se tilbage på en spændende rejse, hvor vi ikke kun har vækstet forretningen og gjort virksomheden til en global spiller, men også bragt dansk arkitektur og markante signaturprojekter ud til hele verden” siger Mette Kynne Frandsen.

Jacob Kurek overtager direktørposten efter Mette Kynne Frandsen den 1. september. Jacob Kurek begyndte i Henning Larsen som praktikant i 1996 og blev partner i generationsskiftet efter Henning Larsen. Jacob er i dag Global Market Director og har stået bag udviklingen af den internationale forretning og ekspansion og har samtidig ledet mange af Henning Larsens store globale projekter. I 2008 etablerede og ledede Jacob Kurek også Henning Larsens allerførste kontor udenfor Danmark.

Mette Kynne Frandsen fortsætter som direktør for Henning Larsen frem til udgangen af august, hvorefter hun vil dedikere sin tid til bestyrelsesarbejde.

Mette Kynne Frandsen siger farvel til virksomheden og giver stafetten videre til Jacob Kurek ved en reception hos Henning Larsen på Vesterbrogade 76, København V onsdag den 28. august klokken 15.00.

Læs mere om generationsskiftet

Læs mere om Henning Larsen