Piktogram coronavirus

Hjælp til at håndtere coronavirus

Dato 10.03.20 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Colorbox

Må jeg pålægge en medarbejder at blive hjemme pga. risiko for coronavirus? Og hvem skal betale medarbejderens løn? Hvad gør vi, hvis en medarbejder er på forretningsrejse i udlandet, og de lokale myndigheder hindrer hjemrejse pga. coronavirus? DI har samlet svarene på en række ofte stillede spørgsmål.

Hvordan skal virksomheder forholde sig til coronavirus og COVID-19? DI har samlet ny viden og vejledninger, links til relevant information og kontakter i DI, hvis der opstår ansættelsesretlige udfordringer, eller du har brug for supplerende viden om, hvilke forholdsregler, din virksomhed bør tage.

Som arbejdsgiver kan der opstå en række spørgsmål i forbindelse med håndtering af coronavirus. DI samler løbende op på henvendelser, der eksempelvis handler om, om man må pålægge medarbejdere at blive hjemme, hvem der skal betale løn, hvis medarbejderen skal blive hjemme o.l.

Læs spørgsmål og svarene her

Guiden på danskindustri.dk opdateres flere gange om dagen. Det er derfor vigtigt at understrege, at I ikke skal printe guiden ud, men bruge onlineversionen.

Spørgsmål om Corona og ansættelsesmæssige forhold kan besvares af Juravagten hos DI.

Se guiden og find juravagten her

Giv os gerne en melding

Masser af virksomheder er allerede stærkt påvirket af effekterne af coronavirussen, og selvom regeringen har annonceret tiltag, der kan afbøde tab og manglende indtægter, vil det få alvorlige konsekvenser for mange både store og små virksomheder.

Vi har fået flere henvendelser der foreløbig mest går på en bekymring vedrørende eksempelvis byggerier, der går i stå eller ikke kommer igang. Det er som sådan ikke noget nyt i byggebranchen, men i denne omgang, vil flere blive påvirket og i en mere koncentreret periode.

Alle er samtidig påvirket af den lammende effekt coronavirus har på alt og alle. Aflyste møder er hverdag - og hvad bliver det næste? Vi ved det ikke, men følger udviklingen tæt. Vi hører desuden meget gerne fra jer, hvis I er ramt og i hvilket omfang. Skriv til kommunikationschef Karen Sejr på ks@danskeark.dk.