Foto af ankomstområde ved Boxen Herning
En fokuseret og langsigtet strategisk indsats har sat skub på arkitektur og byliv i Herning. Her er det ankomstområdet ved Boxen i Herning tegnet af Schønherr Landskab.

Hernings borgmester kåret til "Årets arkitekturborgmester"

Dato 09.06.21 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Michael Levin

Man ser det måske ikke ved første øjekast, men arkitektur og byudvikling blomstrer i Herning. Med en vedvarende indsats over de sidste mere end 15 år har en hel stribe vellykkede projekter sat bylivet og arkitekturen i højsædet. Nu kårer Arkitektforeningen Hernings borgmester, Lars Krarup, til årets arkitekturborgmester 2021.

En fokuseret og langsigtet strategisk indsats har sat skub på arkitektur og byliv i Herning. Biblioteket er rykket ind i bymidten, og bylivet er flyttet med. Den nyanlagte Fuglsang Sø skaber muligheder for at bo og være aktiv i naturen. Nye folkeskoler og boligområder samt forskønnede landskaber, landsbyer og centerbyer giver gode rammer for hverdagsliv, oplevelser og læring. Og kunst, arkitektur og byens modernistiske bygningsarv er blevet løftestang for byudvikling.

Borgmester Lars Krarup er gået forrest i denne udvikling, og derfor kåres han nu som årets arkitekturborgmester 2021 af Arkitektforeningen.

Hernings bymidte er et foregangseksempel for byliv

I de cirka 20 år Lars Krarup har været borgmester, har han arbejdet for en politik, hvor et enigt byråd står bag en række større strategiske planer for byens fysiske udvikling. Disse er løbende udmøntet i konkrete projekter, som blandt andet tæller det nyrenoverede Herning Bibliotek i bymidten, kunstmuseet HEART, et nyt landskabeligt ankomstområde ved multiarenaen BOXEN samt Lindbjergskolen, der blev kåret som årets skolebyggeri i 2020.

Om prisen

Borgmesterprisen blev indstiftet af Arkitektforeningen i 2020 og uddeles én gang om året. Målet er at hylde de arkitektoniske fyrtårne og sætte fokus på de lokale politikeres indflydelse på den arkitektoniske kvalitet i byerne til inspiration for alle byer i Danmark.

Læs mere her