Helhedstænkning er en del af vores dna

Opdateret 06.06.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Foto: Kullegaard

At være med i hele processen er et centralt mål for arkitektfirmaet Kullegaard, der ved hjælp af langsigtede forretningsstrategier og fokus på en solid organisation, er vokset støt igennem 36 år.

En god forståelse for alle byggeriets faser er et centralt greb for Kullegaard, fordi virksomheden ønsker at være med hele vejen fra de indledende tanker til det færdige byggeri. Kullegaard prioriterer derfor at have mange forskellige kompetencer, der alle kan byde ind. 

“Vi ved, hvad det drejer sig om, både når vi tegner skitser og er ude på byggepladsen. På den måde har vi en holistisk tilgang til vores arkitektur. For os handler bæredygtighed i lige så høj grad om, at det du tegner, er et svar på de visioner, bygherre har” siger Kasper Kullegaard. 

En bred uddannelsesmæssig baggrund ligger heller ikke fjernt fra direktør Thomas Kullegaard og partner Kasper Kullegaard, der begge har uddannelser som tømrer, bygningskonstruktør og arkitekt.

“De brede kompetencer giver vores kunder sikkerhed for, at vores medarbejdere har den nødvendige viden og erfaring til at gennemføre projekter mest hensigtsmæssigt. Vi tænker langsigtet, og vi har flere opgaver, som vi har arbejdet med i 3-5 år. Vi har også en tro på, at vores mest spændende opgaver ligger foran os. Det er en del af vores dna at tænke fremad og være parate til nye udfordringer,” siger Thomas Kullegaard, der startede virksomheden i 1980 som en enmandsvirksomhed. 

“Jeg havde ikke en ambition fra starten om, at Kullegaard skulle være en stor virksomhed. Det handlede derimod mere om at levere byggeri, der imødekom kundernes behov – og gerne mere til. Væksten er kommet med opgaverne, og for os er faglig nysgerrighed en væsentlig driver,” siger Thomas Kullegaard.

Væksten er kommet med opgaverne

Kullegaard er med deres i dag 68 medarbejdere, fordelt på kontorer i København og Holbæk, vokset betydeligt, siden Thomas Kullegaard startede virksomheden. 

“Jeg havde ikke en ambition fra start om, at Kullegaard skulle være en stor virksomhed. Det handlede derimod mere om at levere byggeri, der imødekom kundernes behov – og gerne mere til. Væksten er kommet med opgaverne, og for os er faglig nysgerrighed en væsentlig driver,” siger Thomas Kullegaard. 

Vi bygger rum til mennesker

Virksomheden har på nuværende tidspunkt gang i flere større projekter, som fx opførelse af Holbæk SportsBy og nybyggeri af plejeboliger til demente i Valby. Endeligt er gennemførelsen af Holbæk HavneBy også i fokus – et projekt der kombinerer almen-, ejer- og ferieboliger med restauranter og erhverv.

“I projekter som Holbæk Havneby arbejder vi med respekt og omtanke for de oprindelige rammer. Holbæk Havn har altid været et arbejderområde, og det er derfor klart, at det ikke kun skal være en bydel for dem med mange penge. Vi bygger rum til mennesker, og vi er forskellige, hvilket havnebyen også skal afspejle” siger Thomas Kullegaard. 

Projekter i udlandet sammen med kunderne

Kullegaard har også arbejdet i udlandet, men det har alene været på opfordring af eksisterende kunder på det danske marked, der også opererer i udlandet. 

“I vores nuværende strategi har vi valgt kun at løse opgaver på eksportmarkeder, når vores kunder har et behov – det har vi eksempelvis gjort i Kina med Copenhagen Fur og i USA med Lundbeck. Hvad fremtiden bringer er på nuværende tidspunkt ikke til at sige. Det finder vi ud af, når vi går i gang med at planlægge vores næste treårige strategiperiode. En ting er i hvert fald sikkert, vi ønsker fortsat at være en virksomhed i vækst, som også er en væsentlig spiller på markedet om 20 år” siger Thomas Kullegaard.