Foto af årets modtagere af Danish Design Award

Hattrick til arkitekterne ved Danish Design Award

Opdateret 29.05.18 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Dansk Design Center

Designbranchens organisationer har netop uddelt de prestigefyldte Danish Design Award-trofæer til en række værdiskabende og særlige designløsninger fordelt på 15 kategorier. Blandt modtagerne var hele tre arkitektvirksomheder: BIG for LEGO House, Lendager Group for Copenhagen Towers og Dissing+Weitling for Cykelslangen. 

Hele tre ministre var på plads til uddelingen af årets Danish Design Awards, der fejrer den forskel design kan gøre. Design og arkitektur er to sider af samme sag – og derfor var der også en del nominerede løsninger, hvor en arkitektvirksomhed står bag. Hele tre arkitektvirksomheder kom på podiet og modtog i aftenens løb et Danish Design Award-trofæ.

Genbrug, leg og ikonisk vartegn præmieres

I kategorien ”Feel Good” vandt LEGO House designet af BIG – Bjarke Ingels Group. Om tildelingen skriver juryen: ”LEGO House er design, der på en intuitiv måde lykkes med sin formidling af virksomheden og varemærkets filosofi – og samtidig er en farverig hyldest til den nordiske tradition for samarbejde, innovation og livslang læring.”

I kategorien Icon Award vandt Cykelslangen af Dissing+Weitling Architects. Juryen begrunder valget således: ”Cykelslangen er en elegant og empatisk løsning, som hjælper Københavns cyklister sikkert med at krydse havnen, samtidig med at den understreger Københavns profil som en miljøvenlig metropol med cykelglade beboer. Cykelslangen er et visionært eksempel på arkitektur, der forbinder byen og gør den stolt.”

Og endelig – vandt Lendager Groups Copenhagen Towers’ interiør-løsninger en pris i kategorien ”Building Markets” for en løsning, der skaber et nyt marked inden for den cirkulære økonomi. Om tildelingen skriver juryen bl.a.: ”Lendager Group har med projektet fundet nye innovative løsninger på upcycling af blandt andet genbrugsbeton, affaldstræ og PET-plastflasker. Det giver et forspring i den voksende cirkulære økonomi og har allerede genereret arbejdspladser og vækst.”

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet.

Se alle vinderne af Danish Design Award 2018

Foto fra LEGO House
LEGO House af BIG vinder Danish Design Award 2018 i kategorien "Feel Good". Foto: Iwan Baan
Foto af Cykelslangen
Cykelslagen af Dissing+Weitling Architects får Danish Design Award for at være et visionært eksempel, der "forbinder byen og gør den stolt." Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Foto af Copenhagen Towers
Copenhagen Towers af Lendager Group. Foto: Lendager Group