Grand Solution: Cirkulære løsninger i byggeriet søges

Dato 28.04.20 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Vil du og din virksomhed være med til at accelerere udviklingen af cirkulære løsninger i byggeriet? Og står innovation og udvikling af bæredygtige løsninger højt på din virksomheds dagsorden? Realdania og Innovationsfonden vil fremme cirkulær økonomi og en bæredygtig fremtid gennem initiativet "Grand Solution" med op til 40 mio. kroner. Danske Arkitektvirksomheder opfordrer medlemmer til at bakke op om projektet.

Mange er i fuld gang med at genbruge materialer i byggeriet. Og det giver rigtig god mening, da 35 % af al affald kommer fra byggeriet, så der er derfor meget at hente i bæredygtighed, hvis vi genbruger flere materialer og i det hele taget tænker cirkulær økonomi ind i byggeriet.

Men der er brug for nytænkning, forskning og udvikling - og derfor er Grand Solutions et fantastisk initiativ fra Realdania og Innovationsfonden, der opfordrer til partnerskaber og derigennem skal udbrede cirkulær økonomi. Målet er at fremme grøn omstilling og vækst i Danmark, ved at bidrage til forsknings- og udviklingsprojekter, der fremmer udviklingen af cirkulære løsninger i byggeriet. Løsningerne skal udvikles i stærke tværfaglige konsortier med både virksomheder og videninstitutioner.

Danske Arkitektvirksomheder opfordrer medlemmer til at bakke op om Grand Solution og skubbe byggeriet i en mere bæredygtig retning.

”Jeg vil gerne opfordre alle medlemmer af Danske Arkitektvirksomheder til at bakke op om Grand Solutions. Det er en enestående mulighed for at være med til at fremme den cirkulære dagsorden” Lene Espersen, Danske Arkitektvirksomheder

Hør her hvad hun mere siger om initiativet:

Interesseret?

Synes du det lyder spændende, og har I måske allerede nogle idéer der behøver økonomisk støtte, så er der mulighed for at booke et virtuelt sparringsmøde den 28. maj, hvor Innovationsfonden og Realdania afholder en sparringsdag. Her kan ansøgere teste deres projektidé, partnersammensætning, projektplan m.v. imod vurderingskriterierne for Grand Solutions og få feedback.

Læs mere hos Innovationsfonden