Foto: Kulturminister til generforsamling i Danske Arkitektvirksomheder
Kulturminister Mette Bock til generalforsamling hos Danske Arkitektvirksomheder.

Generalforsamling 2017: Positive toner fra kulturministeren

Opdateret 10.05.17 |
Af:
Mia Winther-Queen og Karen Sejr

Foto: Kontraframe

Danske Arkitektvirksomheder har netop afholdt generalforsamling i Axel Towers i København. Kulturminister Mette Bock havde store roser med til arkitektvirksomhederne. 

Danske Arkitektvirksomheder afholdte fredag den 28. april årets ordinære generalforsamling i Axel Towers i København. Med op mod 100 tilmeldte var det en velbesøgt forsamling, der bød kulturminister Mette Bock velkommen.

Ministeren Mette Bock var inviteret til at indlede generalforsamlingen med sine tanker om branchen, og ministeren havde flere rosende ord med på vejen.

Hun ser danske arkitekter som fortropper, der er med til at fremme nye måder at tænke på, der rækker langt udover blot arkitekturens virke. 

Ministeren har bemærket, at arkitekter og Danske Arkitektvirksomheder er meget optaget af at kunne dokumentere de positive effekter, som god arkitektur skaber, og hun sagde, at det er en vigtig og spændende opgave, som også gavner beslutningstagerne.

Om ministerens tale siger Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder:

“Ministeren understregede arkitekters store samfundsbetydning og tilbød generøst at hjælpe vores organisation med at få "ryddet de sten af vejen”, der gør det besværligt at drive arkitektvirksomhed. Det vil vi selvfølgelig holde hende fast på.”

“Ministeren understregede arkitekters store samfundsbetydning og tilbød generøst at hjælpe vores organisation med at få "ryddet de sten af vejen”, der gør det besværligt at drive arkitektvirksomhed. Det vil vi selvfølgelig holde hende fast på.” Lene Espersen, direktør Danske Arkitektvirksomheder

Bestyrelsen ligner sig selv

Den ordinære generalforsamling forløb gnidningsfrit med gennemgang af formandens beretning, regnskab, budget, orientering om overenskomstforhandlingerne samt valg til bestyrelsen. Der var fire bestyrelsesmedlemmer på valg – som alle blev genvalgt – og bestyrelsen er derfor uændret og består fortsat af: 

  • Kolja Nielsen (formand for bestyrelsen), CEBRA
  • Torben Møbjerg, GHB Landskabsarkitekter.  
  • Trine Troelsen, Lundgaard & Tranberg Arkitekter
  • Anders Strange, AART architects
  • Kristian Hagemann, Gottlieb Paludan Architects
  • Katja Viltoft, JJW Arkitekter
  • Jens Ole Bahr, Friis & Moltke
  • Lone Wiggers, Arkitektfirmaet C.F. Møller
  • Anders Lendager, Lendager Arkitekter

Diskussion af ny branchestrategi

Om eftermiddagen blev den nye branchestrategi for Danske Arkitektvirksomheder debatteret med indkomne forslag til, hvordan vores fokusudvalg og sekretariatet kan påvirke rammevilkår, fremme et mere bæredygtigt byggeri og sikre bedre bundlinje for arkitektvirksomhederne.

“Vores medlemmerne viste på generalforsamlingen, at de er meget optaget af vores nye branchestrategi og har fokus på at skabe en stærkere forretning - en udfordring mange medlemmer står overfor i dagligdagen,” siger Lene Espersen. 

Danske Arkitektvirksomheder takker for et godt fremmøde og det store engagement.