Gå Hjem-Møde: Indonesiens hovedstad flytter

Opdateret 11.09.19 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Millionbyen Jarkata i Indonesien har enorme udfordringer med overbefolkning, trafik, vandforsyning og oversvømmelser. Danmarks ambassadør i Indonesien besøger DI til et gå-hjem-møde og fortæller om planerne om at flytte hovedstaden og en planlagt konkurrence.

Der har længe været tale om at flytte hovedstaden Jakarta for at løse byens problemer. Indonesiens nuværende præsident ”Jokowi” gør nu forsøget og flytter hovedstaden til det Østlige Kalimantan, den indonesiske side af Borneo inden 2029.

Beslutningen om flytningen åbner en enestående chance for, at skabe en ny bæredygtig og ”liveable” hovedstad og regeringsby i Indonesien, der kan give landet et grønnere image og samle nationen.

Grønne og bæredygtige løsninger/principper er danske arkitekters styrkepositioner, og derfor vil den danske ambassadør i Indonesien, Rasmus Abildgaard, fortælle om projektets tidsplan, budgettet (estimeret USD 33 mia.) og ikke mindst planerne om en konkurrence/udbud ift. masterplanen og en større arkitektkonkurrence. 

På et gå-hjem-møde hos Danske Industri den 30. september vil Indonesiens ambassadør fortælle om projektet / konkurrencen og vil desuden komme ind på organiseringen af Indonesiens arkitekter og hvilke indonesiske arkitektvirksomheder, der kan være mulige samarbejdspartnere for danske arkitektvirksomheder.

Praktisk information

Gå hjem-mødet er forbeholdt medlemmer af Danske Arkitektvirksomheder.

For tilmelding kontakt forretningsudviklingschef Lars Emil Kragh på mail lek@danskeark.dk senest den 

Der er plads til 10-12 deltagere.