FREMTIDENS GRØNNE BYGGERI - PROBLEM ELLER POTENTIALE?

Opdateret 06.02.17 |
Af:
Cathrine Filia Trakossas

Fremtidens grønne bæredygtige byggeri vil blive presset og udfordret på traditionelle metoder og forretningsmodeller. Der bliver kamp om ressourcerne – ikke bare lokalt men også globalt.

I sidste uge udkom Børsen med tillægget ”Fremtidens Grønne Byggeudvikling”. Direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen har skrevet lederen. Her får du et uddrag:

Der er én trend lige nu, som kommer til at ændre vores traditionelle metoder og forretningsområder. Disruption hedder trenden, som får afgørende betydning for vores samfunds udvikling, virksomheders vækst og vores velfærd. Det gælder inden for alle erhverv og alle brancher. 

Byggebranchens traditionelle metoder og forretningsområder vil blive presset og udfordret. Vi vil i fremtiden ikke bare købe et produkt, men også en ydelse – en service. Vi skal fremover kunne levere bæredygtige løsninger med merværdi. Vi skal løfte kvaliteten i den enkelte løsning og levere livskvalitet. 

At bygge bæredygtigt behøver ikke engang være dyrere end konventionelt byggeri. Tværtimod. Et eksempel er Vandkunstens lethal i Gentofte, der er fem gange billigere end en traditionel indendørs idrætshal af samme størrelse. Den adskiller sig fra konventionelle idrætshaller på grund af materialevalg og fravær af både varmeinstallationer og vådrum. Et fravær der har reduceret udgifterne med 80 pct. 

Smart – så hvorfor kommer vi så ikke bare i gang? Det bæredygtige byggeri er en oplagt businesscase og et forretningsområde med stort og afgørende potentiale. Men det kræver nogle frontløbere, der tør og tror på, at den cirkulære økonomi er vejen frem til et mere bæredygtigt og mindre ressourcekrævende samfund. Vi er klar – er du?

Læs hele artiklen her