Foto fra Cafe Fabers
Vi inviterer til debat om design og holdbarhed - æstetik og bæredygtighed.

Folkemødet 2022: Design til evigheden

Dato 17.06.22 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Maria Petersen

Smag og behag kan ikke diskuteres. Men vi gør forsøget i en debat om æstetisk bæredygtighed sammen med arkitekt og tv-vært Ane Cortzen. For hvorfor bliver noget byggeri ”grimt” i fremtiden, mens noget andet ikke gør? Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Beton og Danske Tegl inviterer til debat på Folkemødet 2022.

Hvordan sikrer vi, at dét vi bygger i dag, er noget eftertiden får lyst til at bevare? Kan man overhovedet designe og planlægge sig ud af det? Det er oplagt at tænke i at bruge materialer som beton og tegl, når vi taler om bygninger der skal stå i flere hundrede år, men hvad nytter det, hvis designet ikke holder mere end et par årtier?

Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Beton og Danske Tegl inviterer til en debat om bæredygtighed og æstetik, om det store skisma i at bruge smukke, robuste (men energi-belastende) materialer, og det at skulle løse en klimakrise nu og her.

Du kan glæde dig til at møde:

  • Lene Espersen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder
  • Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton
  • Gitte K. Nielsen, adm. direktør i Danske Tegl
  • Henrik Mielke, adm. koncerndirektør i MT Højgaard
  • Flemming Rafn, arkitekt og Founding Partner hos Tredje Natur
  • Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, PensionDanmark

Ane Cortzen, der den seneste tid har dissekeret byggerier på TV i ”Er der en arkitekt til stede?” får serveretten og moderer debatten. For hvorfor bliver noget byggeri ”grimt” allerede efter 5-10-20 år, mens noget andet ikke gør? Er det materialerne eller designet? Og hvad med klimaaftrykket? Du får alle nuancerne, når vi har inviteret branchens direktører, arkitekten, entreprenøren og bygherren til en debat om æstetik og materialer der holder – næsten – evigt.

Se hele programmet for Folkemødet 2022