Foto fra debat på High Line

Folkemøde på High Line i New York

Dato 28.09.22 |
Af:
Lene Espersen

Foto: Det Danske Generalkonsulat i New York

I sidste uge deltog direktør Lene Espersen og forretningsudviklingschef Lars Emil Kragh under FN´s ”Climate Week” og FN´s Generalforsamling i et nyt koncept, ”Citizen Sustainability Summit”, der blev afviklet efter inspiration fra Folkemødet på Bornholm på New Yorks High Line.

En lang række parter deltog i ”Citizen Sustainability Summit”, et tre dages event, med bl.a. UIA 2023, DAC, DDC, DI, State of Green, Creative Denmark, Realdania, BLOXHUB og Danske Arkitektvirksomheder. Initiativtageren var Det Danske Generalkonsulat i New York sammen med partnerne.

Der var en fin tilslutning til eventet, såvel fra danske samarbejdspartnere som amerikanske aktører. Og grundet placeringen var der en kontinuerlig strøm af ”almindelige borgere,” der gik på ”Highlinen” – helt som ”folkemøde-ånden” på Bornholm.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Det var tre dage med et meget fyldigt program for Lene Espersen og Lars Emil Kragh. Her er et udpluk:

  • New European Bauhaus: Spændende debat om vores fælles europæiske projekt under New European Bauhaus ”Designing the Irresistible Circular Society” med fokus på flere cirkulære løsninger og inklusion af borgere.
  • UIA 2023 World Congress Copenhagen: Ligeledes afholdt UIA2023, med direktør Mette Lindberg i spidsen, en spændende debat med Sinus Lynge, EFFEKT og Julia D. Day, Gehl Architects om behovet for at tænke bæredygtighed på en ny måde når vi udvikler vores byer og boliger.
  • Architecting Sustainability: Vi afholdt i samarbejde med American Institute of Architects New York ( AIA NY) debat om hhv. den store skala; byudvikling og klimasikring samt fokus på bæredygtige bygninger og det nødvendige paradigmeskift til klimapåvirkning af bygninger. I debatten deltog primært amerikanske eksperter fra hele byggeriets værdikæde samt et par danske aktører.

Alt i alt: Utroligt inspirerede at udveksle ideer - baseret på konkrete projekter der skaber merværdi for samfundet og viser vejen til mere miljømæssige, sociale og økonomisk bæredygtige løsninger.