Billede fra MIPIM Awards

Fire danske arkitektvirksomheder løber med byggeriets Oscar

Dato 21.03.22 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Thorbjørn Hansen / Kontraframe

Torsdag den 17. marts regnede priserne ned over danske arkitektvirksomheder og developere på den internationale bygge- og ejendomsmesse MIPIM i Cannes. Her vandt arkitektvirksomhederne 3XN, CEBRA, COBE og BIG priser for bedste byggeri inden for hver deres kategorier.

Sydfranske Cannes danner hvert år ramme om Europas største bygge- og ejendomsfestival, som tiltrækker godt 20.000 developere, advokater, entreprenører, arkitekter m.fl. fra hele verden. 

Festivalen uddeler hvert år prisen ”MIPIM Award” for forskellige typer af byggerier. I år var hele fem projekter ud af i alt 46 nominerede projekter med danske arkitektvirksomheder i spidsen med i opløbet. Torsdag aften den 17. marts blev årets vindere så afsløret ved et stort og glamourøst arrangement, og hele fire byggerier - tre i Danmark og ét i Sverige - med danske arkitektvirksomheder i spidsen modtog en MIPIM Award.

Her vandt arkitektvirksomhederne 3XN, CEBRA, COBE og BIG hver en pris for bedste byggeri inden for hver af deres kategorier.

Vinderne er:

Best Mixed-Use Development:
Frederiksberg Allé 4, COBE

Best Refurbished Building:
Astoriahuset and Nybrogatan 17, 3XN

Best Residential Development:
Æbeløen, CEBRA

Best Cultural & Sports Infrastructure:
Musée Atelier Audemars Piguet, BIG - Bjarke Ingels Group

Vi ønsker alle et stort tillykke med den flotte anerkendelse.