Foto af Aarhus havnefront
Building Green Aarhus

Danske Arkitektvirksomheder på Building Green i Aarhus

Opdateret 22.03.17 |
Af:
Peter Andreas Sattrup

Foto: Building Green

Vi glæder os til at deltage på Building Green i Århus, der ser ud til at få et meget stort fremmøde af vores medlemmer! Danske Arkitektvirksomheder præsenterer to indslag den 29. marts, hvor vi sætter fokus på "Arkitektur med merværdi" og eksportpotentialet i bæredygtig arkitektur.

Der sker en rivende udvikling netop nu, og arkitekter høster mange nye erfaringer fra arbejdet med at skabe kvalitet i byggeriet herhjemme og i udlandet, som er værd at dele. Derfor sætter vi fokus på eksport, og diskuterer hvordan vi kan styrke en position, der er i rivende udvikling. Vi har også dokumenteret, hvordan arkitektur skaber værdi i en lang række danske eksempler, og det giver nogle vigtige pejlemærker for udvikling af ny metoder for arkitektvirksomhedernes værdiskabelse. Du kan blandt andet opleve:

Byggeriets grønne eksportpotentialer

Dansk arkitektur har fantastisk international succes. Arkitektvirksomhedernes eksport er fordoblet på ganske få år, og det har flere årsager: Dels en målrettet indsats fra virksomhederne selv, men også et frugtbart hjemligt klima for arkitektur er en vigtig faktor, som vi for eksempel ser, når Aarhus høster international anerkendelse for bymiljø og arkitektur. Hvad er virksomhedernes erfaringer, hvad er visionerne for Aarhus, og hvordan kommer man udover stepperne, hvis man vil eksportere? Det sætter vi fokus på i en debat arrangeret sammen med Akademisk Arkitektforening. Det sker den 29. marts kl. 11.30 på Central Stage.

Her kan du møde Henrik D. H. Müller, klimachef, Klimasekretariatet, Aarhus kommune, Carina Serritzlew, CEO, The Architecture Project, Martine Gram Barbry, generalkonsul Hamborg, Eksportrådet, Signe Kongebro, partner & Head of Sustainability, Henning Larsen Architects, Marlene Damgaard Sørensen, chef for forretningsudvikling, AART Architects, Jørgen Bach, partner, Arkitema Architects og Julian Weyer, partner, C.F. Møller. Moderatorer: Jens Ole Bahr, bestyrelsesmedlem Danske Arkitektvirksomheder, Friis & Moltke Arkitekter og Lars Juel Thiis, leder af Akademisk Arkitektforenings konkurrenceudvalg, indehaver, CUBO Arkitekter

Arkitektur skaber merværdi!

Vores eksempelsamling "Arkitektur med merværdi" har efterhånden nået 70 cases, med arkitektur der skaber dokumenteret værdi for brugere, borgere og bygherrer på mange og ofte overraskende effektfulde måder. Eksemplerne kommer fra store og små byer i hele landet, og i Aarhus sætter vi naturligvis fokus på de jyske cases. Men hvad kan vi lære af de mange eksempler? Først og fremmest at arkitektur sætter meget markante aftryk i virkeligheden, ikke kun fordi det byggede miljø danner rammer om vores liv, men fordi det i høj grad påvirker vores trivsel, sundhed, læring og produktivitet . Alle de usynlige sociale, miljømæssige og økonomiske kræfter indgår i arkitektvirksomhedernes arbejde, og bliver vi bedre til at synliggøre dem, skaber vi også bedre betingelser for virksomhederne. Det sker den 29. marts kl. 14 på Main Stage.

Vi glæder os til at se dig - kom og deltag!

Se hele programmet og tilmeld dig her