Foto af partnere i EFFEKT

EFFEKT udnævner to nye partnere

Dato 07.11.23 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Yulia Kozlova

EFFEKT udvider partnerkredsen med to nye partnere, arkitekt MAA Tina Lund Højgaard og arkitekt MAA Toni Rubio Soler. Begge har gennem deres mangeårige baggrund i virksomheden bidraget til at forme tegnestuens udvikling og profil gennem både projekter og ledelseskultur.

”Det er en kæmpe fornøjelse at invitere Tina og Toni ind i ejerkredsen. De startede begge to hos os som nyuddannede for snart 14 år siden og har været en del af tegnestuens rejse lige siden. Begge har, hver på sin måde, bidraget til at forme vores designkultur igennem projekter, som de har sat deres signatur på, men også gennem deres evne til at lede og inspirere medarbejdere og bygherrer. I den forstand har de allerede på forhånd et stort ejerskab til både profil, kultur og drift, som vi nu formaliserer,” siger medstifter og partner Tue Hesselberg Foged.

Udvidelsen af partnerkredsen følger virksomhedens organiske vækst gennem de to seneste årtier fra et lille startup i 00’erne til en mellemstor tværfaglig rådgivningsvirksomhed med projekter indenfor arkitektur, planlægning, landskab og R&D, der i dag leverer projekter til kunder i hele verden.

Kapacitet til at håndtere tidens vigtigste spørgsmål

”Vi har altid set EFFEKT som et kreativt kollektiv af dedikerede arkitekter, byplanlæggere og landskabsarkitekter og det er et naturligt næste skridt at udvide ejerkreds og partnerskab med to af de mennesker, der har været med hele vejen.” siger medstifter og partner Sinus Lynge. ”Men udvidelsen er samtidig en konsolidering af vores kerneforretning, som skal sikre, at vi får en større eksekveringskraft til det, der er vores helt store projekt: Nemlig at bygge en virksomhed, der er gearet til at håndtere de vigtigste spørgsmål, verden står overfor. Vi har brug for at udvikle, designe og realisere løsninger til klima- og biodiversitetskrisen med landskaber, bygninger og byer, der skaber større sundhed og trivsel og livskvalitet med begrænsede ressourcer,” fortsætter Lynge.

Det er en mission, der kun kan lykkes igennem tværfagligt samarbejde, og derfor har virksomheden, ifølge de to stiftende partnere mere end nogensinde før brug for at udvide ejerkredsen over virksomheden og dermed udvide kapaciteten til at udvikle og drive innovative, research-drevne og komplekse projekter med høj designkvalitet, der kan bidrage til at bane vejen for den grønne omstilling.

Store designtalenter og vigtige kulturbærere på tegnestuen

Tina Lund Højgaard har siden 2009 været en af EFFEKT’s kernemedarbejdere på bygnings- og planlægningsprojekter, med en række præmierede og prisvindende projekter og konkurrencer bag sig. I sin tid hos EFFEKT, har hun særligt sat sit præg på bolig- og kulturprojekter, såsom BoligVærkstedet i Jernbanebyen, der har fået massiv national og international bevågenhed i forbindelse med arkitekturåret og UIA-verdenskongressen, og den grønne og visionære transformation af Frederiksberg Hospital, når det lukker med udgangen af 2026.

Arkitekt Toni Rubio Soler har siden 2009 ageret som en drivende kraft i skitseringen og  projektudviklingen af en lang række af tegnestuens højtprofilerede projekter, såsom det nyligt åbnede SIMAC i Svendborg og det prisvindende skovtårn hos Camp Adventure i Gisselfeld Klosters skov, der netop er blevet foreviget i Dansk Arkitektur Centers første permanente udstilling.

Læs mere om EFFEKT