Foto af Kulturhus Akureyri af Arkitema Architects
Eksport er blevet hverdag for danske arkitektvirksomheder. Her Kulturhus Akureyri på Island af Arkitema Architects.

Der tegner sig et godt eksportår for byggebranchen

Opdateret 13.09.17 |
Af:
PRESSEMEDDELELSE

Foto: Arkitema Architects

Internationale opgaver i byggebranchen er ikke længere et nødspor, når der er for lidt fremdrift på hjemmemarkedet. Markedet er globalt, og det bekræfter den nye Eksportprofil 2017, som Dansk Byggeri, FRI og Danske Arkitektvirksomheder har offentliggjort. 

Det er velkendt, at danske arkitekter høster anerkendelse for deres arkitektur i hele verden, og for en bredere skare af arkitektvirksomheder er det internationale marked ved at blive hverdag.

"Det er cirka en tredjedel af vores medlemmer, der enten har eksport eller omsætning via datterselskaber, og der er fortsat fokus på de udenlandske markeder," siger Lars Emil Kragh, projekt- og forretningsudviklingschef i Danske Arkitektvirksomheder. 

Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører - FRI har sammen udarbejdet Eksportprofil 2017, og det ser ud til at fremgangen fra 2016 fortsætter i 2017. Sidste år var det entreprenørerne, der trak eksporttallet i en positiv retning, men i år forventes det, at også arkitekterne og ingeniørerne hiver tallene i en positiv retning.

Ifølge eksportprofilen voksede byggeriets eksport i 2016 med 2,7 procent til 22,9 milliarder kroner. Det var som nævnt primært entreprenørerne, der stod for fremgangen, mens både arkitekter og ingeniører kunne notere en mindre tilbagegang. Faldet er ikke et udtryk for mindre aktivitet eller fokus, men et udtryk for mere periodisering og lidt strammere fokus på, hvilke opgaver man tager ind, pointerer Lars Emil Kragh.

Læs den nye eksportprofil her