Foto: E. HAUTIER - IMAGE&CO / Mipim Pressebillede
På dette års MIPIM i Cannes diskuterer vi merværdi med nogle af landets største bygherrer.

Debat om merværdi på MIPIM

Opdateret 28.12.18 |
Af:
Mia Winther-Queen

Foto: Pressebillede / E. Hautier - Image&Co.

Den store internationale byggemesse i Cannes, MIPIM, løber af stablen til marts, og Danske Arkitektvirksomheder har inviteret en række af landets største bygherrer til en snak om merværdi. 

Hvilke værdier sætter bygherrerne pris på? Og hvordan skal arkitektvirksomhederne dokumentere det? Vi forsøger at finde svaret direkte fra hestens mund - bygherrerne, og har inviteret en række af landets både private og offentlige bygherrer til dialogmøde om byggeriets værdiskabelse på MIPIM 2018. Der er god grund til at tale med bygherrerne, mener direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen. 

"Vi har i år inviteret en række private og offentlige bygherrer til at mødes med os på MIPIM for at få både viden og inspiration til, hvordan arkitekter forsat kan arbejde med at skabe merværdi. Vi håber, at det kan være med til, at arkitektvirksomhederne bliver endnu bedre til at fokusere på merværdien i arkitekturen for på den måde at være til gavn for både brugere og bygherre," siger Lene Espersen.

Til dialogmødet "Hvordan måler vi succes?" har vi inviteret nogle af byggeriets store stemmer til at komme med deres bud på værdiskabelse, blandt andre Gerti Axelsen, bygge- og udviklingschef i Lejerbo, Torben Möger Pedersen, direktør i Pension Danmark og Bente Lykke Sørensen, bolig- og projektudviklingschef i Aarhus Kommune. 

Mødet er et dialogmøde og målet er at få inspiration til blandt andet at kunne arbejde videre med en værktøjskasse, der skal hjælpe arkitektvirksomheder med at dokumentere den merværdi, de skaber.

”Det skal også være en god forretning for arkitektvirksomhederne, men det kræver, at de har de rigtige redskaber til at dokumentere merværdien. Det får vi bedst ved at spørge deres kunder – bygherren – om hvilken merværdi de lægger vægt på," siger Lene Espersen.

MIPIM 2018

Verdens førende ejendomsmarkeds konference MIPIM finder sted i Cannes i Frankrig og forløber fra 13. til 15. marts 2018. MIPIM er også en god mulighed for arkitektvirksomheder til at netværke med både nationale og internationale aktører.

Du kan læse mere om MIPIM 2018 her