Foto fra debat

Debat om dilemmaer i et mere bæredygtigt bygningsreglement

Dato 30.11.23 |
Af:
Karen Sejr

Vær med når vi præsenterer de mange dilemmaer og bespænd for bæredygtighed i byggeriet på baggrund af den nyeste undersøgelse af BR18. Vi dykker ned i rapportens konklusioner og diskuterer løsninger og perspektiver.

På mødet torsdag den 30. november præsenteres pilotundersøgelsen BR18 og bæredygtighed og de 12 dilemmaer for byggeriets praksis og tager debatten om, hvordan vi sikrer mere bæredygtighed i BR18.

Formålet med undersøgelsen er at vise dilemmaer og benspænd i selve bygningsreglementet BR18. Reglementet har som et overordnet formål at sikre hensyn til sikkerhed og sundhed i byggeriet.  Den grønne omstilling betyder, at vi skal prioritere anderledes i byggeriet. For vi kan ikke bygge som vi plejer, hvis vi skal nå de nødvendige klimakrav i byggeriet. Det betyder, at bygningsreglementet skal følge med.

På mødet kan du bl.a. høre bæredygtighedskonsulent Kirstine Brøgger Jensen fra Danske Arkitektvirksomheder præsentere rapportens resultater. Desuden giver nogle af de aktører, der arbejder med reglementet deres bud på eksempler på dilemmaer og benspænd – og perspektiver på problemstillingen.

Program

  • BR18 og bæredygtighed – 12 dilemmaer fra byggeriets praksis v. Kirstine Brøgger Jensen – Danske Arkitektvirksomheder
  • Dilemma 2: ”Silo-paragraffer” giver snævre løsningsrum v. Artelia
  • Dilemma 7: Barrierer ved brand - sikkerhed vs. Hastighed v. Brian V. Jensen - DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
  • Dilemma 10: Dobbeltregulering: energihensyn vs. Klimakrav v. Nikolaj Callisen Friis – Lendager
  • Debat og drinks

Værter for arrangementet: Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen – og Strateginetværket for bæredygtigt byggeri.

Tilmelding sker via Arkitektforeningen.