Foto af Vadehavscenteret

To danske projekter med i opløbet om arkitekturens Oscar

Dato 19.01.22 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Øverst: Vadehavscentret, Adam Mørk. Herunder: Maltfabrikken, Jens M. Lindhe

Udpeget blandt 532 nominerede projekter er Vadehavscentret af Dorte Mandrup og Maltfabrikken af Praksis Arkitekter på listen over de 40 værker, der er med i opløbet om at modtage den prestigefyldte Mies van der Rohe pris.

Der er to markante danske kulturprojekter blandt de 40 værker, der er blevet udvalgt fra den længste liste af nominerede i Mies van der Rohe-prisens historie. Juryen har peget på Vadehavscentret ved Vester Vedsted og Maltfabrikken i Ebeltoft. De 40 udvalgte projekter spreder sig over 18 lande og fremhæver mulighederne i moderne arkitektur med fokus på social inklusion, bæredygtighed og æstetik.

Maltfabrikken

Arkitekturens bidrag til bæredygtig udvikling

”Det er afgørende, at vi gentænker måden, vi bygger på. Arkitektur af højeste kvalitet er en hjørnesten i Europa-Kommissionens tilgang til bæredygtighed. Ved at omdefinere europæiske arkitekters rolle som omsorgspersoner bidrager arkitekturen til den europæiske grønne pagt og dens kulturelle komponent: ’New European Bauhaus”. EU-prisen for moderne arkitektur – Mies van der Rohe-prisen – fremhæver arkitekturens bidrag til bæredygtig udvikling,” udtaler EU-Kommissær for forskning, innovation, uddannelse, kultur og unge Mariya Gabriel.

EU Mies Award uddeles hvert andet år blandt europæiske arkitekter og arkitektur-værker. Den 16. februar 2022 offentliggøres de fem finalister, hvoraf én får overrakt Mies van der Rohe-prisen ved en prisuddeling i Mies van der Rohe-pavillonen i Barcelona til maj.

De to danske projekter er:

  • Vadehavscentret // Arkitekt: Dorte Mandrup / Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen Landskab
  • Maltfabrikken // Arkitekt: Praksis Arkitekter + VMB Arkitekter / Landskabsarkitekt: Kristine Jensen Landskab

Læs mere om prisen og alle de nominerede projekter