Arkitekt Uffe Leth. Foto: Stamers Kontor
Det vedligeholdelsesfrie hus af arkitekt Uffe Leth.

Boligarkitekter: Sådan vil danskerne bo i 2020

Dato 10.03.20 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: Stamers Kontor

Danske BoligArkitekter har talt! Bæredygtighed, ærlighed, indbygget inventar og rum til ro er det, der står øverst på danskernes boligønskeliste anno 2020.

Danskerne har fokus på det simple og naturlige i boligen i 2020. Der er ved at ske et markant skifte i den danske boligarkitektur, viser TrendGuide 2020 fra Danske BoligArkitekter. I guiden har boligarkitekter fra hele landet budt ind med hvad der rører sig blandt de boligejerne, der lige nu er ved at få bygget nyt, bygget om eller renoveret.

”Vi ser flere nye tendenser, men den stærkeste er helt klart bæredygtighed. Boligejernes interesse for bæredygtige løsninger og alternativer er kæmpestor, og interessen er til stede på mange planer” siger Pernille Hjorth, arkitekt og sekretariatsleder i Danske BoligArkitekter.

Vi ser flere nye tendenser, men den stærkeste er helt klart bæredygtighed. Boligejernes interesse for bæredygtige løsninger og alternativer er kæmpestor, og interessen er til stede på mange planer” siger Pernille Hjorth, arkitekt og sekretariatsleder i Danske BoligArkitekter.

Ifølge boligarkitekter og TrendGuide 2020 er det gået op for boligejerne, at miljøet er udfordret. Derfor er der blandt andet en stigende efterspørgsel efter træ som byggemateriale.

Vil du læse mere om indbygget inventar, rum til ro og afslapning og hvilke bæredygtige løsninger der trender i danskeres boliger, så tag et kig i TrendGuide 2020.

Trendguide 2020