Foto fra MIPIM
Danske Arkitektvirksomheder har de seneste år afholdt et fagligt netværksmøde for medlemmer, bygherrer og andre interessenter på MIPIM i Cannes.

Danske Arkitektvirksomheder trækker stikket til MIPIM 2020

Opdateret 25.09.19 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Kontraframe

MIPIM-organisationen udfordrer EU-borgeres ret til forsamlingsfrihed og dermed Danske Arkitektvirksomheders årlige faglige netværksmøde på MIPIM.

Arrangører bag MIPIM ejendomsfestivalen forbyder MIPIM-deltagere at afholde og deltage i aktiviteter udenfor festival-området. Danske Arkitektvirksomheders vil derfor ikke deltage i festivalen i 2020.

Danske Arkitektvirksomheder har de seneste år været aktive på ejendomskonferencen MIPIM i Cannes, hvor organisationen har afholdt et fagligt event for medlemmer og danske bygherrer. Senest i 2019 hvor Danske Arkitektvirksomheder samarbejdede med Byens Netværk om en særdeles velbesøgt debat omkring, hvordan man skaber værdi i byggebranchen.

Før sommerferien henvendte MIPIM sig til Byens Netværk og lod dem forstå, at det ikke er tilladt at afholde (eller deltage i) arrangementer udenfor MIPIM-området i deres åbningstid. MIPIM-organisationen har dermed overvåget vores arrangement med Byens Netværk.

Det viser sig, at når man køber adgang til MIPIM, så skriver man under på følgende paragraf:

“10. Unfair competition and parasitic business practices
Participants formally undertake not to engage in activities that are identical or similar to those conducted in the Event venue (notably to participate in any meeting with professionals not registered to the Event), the immediate surrounding area or in any other exhibition area that the Organizer may designate, in particular, in places such as hotels or other sites external to said Event, during the period of the Event.(...)"

Denne paragraf har man tænkt sig at håndhæve fremover overfor Byens Netværk og dermed også Danske Arkitektvirksomheder, da planen var at gentage et fagligt arrangement på MIPIM i 2020. 

Det er en meget vidtgående paragraf, som betyder, at vi ikke må afholde møder eller arrangementer udenfor MIPIM-området i deres åbningstid og slet ikke for evt. deltagere, der ikke har købt MIPIM-badge.

Danske Arkitektvirksomheder er helt uforstående overfor, at nogen skal bestemme, hvem vi netværker og drikker kaffe med, og har derfor også sammen med Byens Netværk sendt et spørgsmål via Europa Parlamentet til EU-Kommissionen for at få svar på, om det kan være rigtigt, at man kan begrænse EU-borgere i at mødes med andre EU-borgere – og på den måde sætte forsamlingsfriheden og den fri konkurrence ud af spil.

Efter flere overvejelser har vi derfor besluttet ikke at deltage på MIPIM-konferencen i 2020 indtil EU juraen er endelig afklaret. Vi vil derfor opfordre vores medlemmer til grundigt at overveje deltagelse i MIPIM 2020, i lyset af den oplyste håndhævelse fra MIPIM organisationens side.

Hvis du ønsker flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen.