Foto af Värtaverket i Stockholm af Gottlieb Paludan Architects
Värtaverket, der er designet af Gottlieb Paludan Architects og svenske Urban Design, er med i opløbet om hele to priser ved dette års MIPIM Awards i Cannes.

Danske Arkitektvirksomheder møder stærkt felt af bygherrer i Cannes

Opdateret 22.02.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Foto: Gottlieb Paludan Architects

Danske Arkitektvirksomheder har inviteret en række af Danmarks største bygherrer til dialog om, hvordan arkitekter bedst dokumenterer merværdien af deres projekter. Det sker til MIPIM i Cannes 16. marts.

Hvilken dokumentation mangler bygherrerne før og efter et projekt er afsluttet? Det spørgsmål stiller Danske Arkitektvirksomheder en række af de største bygherrer i Danmark herunder Realdania, Københavns Kommune og flere pensionskasser, når 20 bygherrer kommer til morgenmøde i Cannes under MIPIM til marts.

Danske Arkitektvirksomheder præsenterer bygherrerne for en række af de projekter, vi har samlet i eksempelsamlingen “Arkitektur med merværdi”. Formålet er, at bygherrerne skal komme med input til, hvilken dokumentation de lægger særlig vægt på - helt fra initiering af et byggeprojekt til det færdige byggeri og den efterfølgende løbende drift.

Det skal give Danske Arkitektvirksomheder mulighed for at målrette en værktøjskasse til vores medlemmer, så de er bedre rustet til at dokumentere deres indsats. Og på den måde stå stærkere, når de skal sælge deres projekter til bygherrer.

Danske Arkitektvirksomheder møder talstærkt op

MIPIM er en internationalt netværkskonference for alle, der arbejder i byggeindustrien. Fra Danske Arkitektvirksomheder deltager direktør Lene Espersen og forretningsudvikling- og projektchef Lars Emil Kragh. Med til dialogmødet med de danske bygherrer deltager også formand Kolja Nielsen fra CEBRA, formand for vores fokusudvalg for forretningsudvikling Torben Juul fra Zeso Architects og formand for vores fokusudvalg for arkitektur- og byggepolitik og Mette Skjold fra SLA.

MIPIM Awards - flere danske projekter

Et af højdepunkterne på festivalen er uddelingen af MIPIM Awards. Her dyster 40 udvalge projekter inden for 10 kategorier – og de danske tegnestuer er flot repræsenterede herunder GAPS – Psykiatrisygehus af Karlsson Architects og Vilhelm Lauritzen Architects, Gottlieb Paludans Värtaverket, P-huset Lüders i Nordhavn af JAJA Architects og Årstiderne Arkitekter, Siemens Headquarters af Henning Larsen Architects samt Papirøen af Cobe. Vinderne afsløres ved en ceremoni torsdag den 16. marts.