Foto fra Folkemødet
På Folkemødet 2017 handlede det bl.a. om skoler og rammer for undervisning - i år bliver det bl.a. FN's Verdensmål og de almene boligbyggerier, vi sætter fokus på.

Danske Arkitektvirksomheder på Folkemødet 2018

Opdateret 13.06.18 |
Af:
Mia Winther-Queen og Karen Sejr

Foto: Torben Hjorth, Stagbird

Danske Arkitektvirksomheder optræder en række steder på Folkemødet 2018. Udover vores egne arrangementer, er vi blandt andet med til debatter om energirenovering, kreativitet og opbrud i byggebranchen. 

Vi har fordelt os godt i Allinge til dette års Folkemøde. Udover vores egne arrangementer, hvor vi taler om social værdiskabelse i udsatte boligområder og FN's Verdensmål, kan du bl.a. også finde os hos MT Højgaard, Renovering på Dagsordenen, Kreativitet og Kommunikation og på skonnerten hos Green Building Council Denmark i havnen i Allinge.

Vi har taget imod en række invitationer og kommer til at benytte lejligheden til at fortælle flere om, hvordan arkitektur påvirker samfundet, og hvordan den kan være med til at skabe værdi for borgere, samfund og miljø.

Hos Dansk Arkitektur Center deltager direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen i en workshop, der handler om, hvad der sker, når grænserne mellem arkitekter og ingeniører nedbrydes. Arrangementet “Bryllup mellem arkitekter og ingeniører” foregår torsdag den 14. juni.

Lene Espersen er også med, når politikere og brancheaktører diskuterer, hvordan vi får danskerne til at energirenovere og fremtidssikre boligerne, så vi bruger energien effektivt og den grønne omstilling bliver billigst mulig. Det sker i regi af Renovering på Dagsordenen og med Bygherreforeningen som arrangør. Bestyrelsesformand hos Danske Arkitektvirksomheder og partner i JJW Arkitekter Katja Viltoft er med i en debat om, hvordan det kreative Danmark skaber værdi og bygger bro til produktions-Danmark og er også med når Green Building Council inviterer til debat om æstetik og "Rittersports-byggeri" i anledning af lanceringen af miljøcertificeringen DGNB's nyeste tiltag - en diamant-ordning, der ikke blot blåstempler byggeriets miljømæssige aftryk, men som også vurderer arkitekturen og dermed æstetikken.

Vores "egne" events i år starter torsdag med en debat om, hvordan vi skaber værdi i det almennyttige boligbyggeri - og ikke mindst skaber forandring i de udsatte områder på Regeringens ghettoliste.

Læs mere om debatten: Social værdiskabelse i udsatte boligområder

Fredag sætter vi, sammen med KADK og Arkitektforeningen, spot på Verdensmålene og arkitekters bidrag til en mere bæredygtig fremtid i vores egen version af "Løvens hule". Med os har vi en række prominente folk bl.a. finansminister Kristian Jensen og formand for Concito Connie Hedegaard, som har sagt ja til give feedback til tre nyuddannede arkitekters afgangsprojekter. 

Læs mere om arrangementet: Arkitekterne i løvens hule

Her kan du møde os

Se her, hvor du kan møde Danske Arkitektvirksomheder på Folkemødet 2018:

Torsdag 14. juni

  • Arkitektonisk æstetik eller Rittersports-byggeri? Allinge Havn (H5) kl. 14.00-14.45
  • Bryllup mellem arkitekter og ingeniører. DAC kl. 14.45-15.30
  • Social værdiskabelse i udsatte boligområder. BL's Dome kl. 15.15-16.00
  • Effektiv brug af energien – er vi ambitiøse nok? Energiens Scene kl. 16.30-17.45
  • Er kreativitet løsningen? Grønbechs Hotel kl. 16.30-17.30

Fredag 15. juni

  • Arkitekterne i Løvens Hule. Verdensmålenes Telt kl. 12.00-13.00
  • Hvordan skaber vi en bæredygtig byggeindustri? DAC kl. 14.20-15.00

Se hele programmet for Folkemødet