Foto af Henning Larsen byggeri
Mission Rock Building G i San Fransisco, Henning Larsen.

Dansk arkitektureksport sætter rekord og finder nye markeder

Dato 26.06.24 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Jason O'Rear

Ny analyse fra Danske Arkitektvirksomheder viser, at dansk arkitektureksport har nået nye højder, idet der i første kvartal af 2024 blev eksporteret for hele 317 mio. kr. 

Denne rekord markerer en betydelig stigning og understreger den voksende globale efterspørgsel efter dansk arkitektur. Eksporten spænder over en bred vifte af lande, hvilket viser, at dansk arkitektur har en bred appel og tiltrækker international opmærksomhed. 

"At vi har nået en eksportværdi på over 300 mio. kr. i første kvartal af 2024, er intet mindre end en milepæl for dansk arkitektur. Det rekordhøje tal afspejler ikke blot danske arkitektvirksomheders dygtighed og innovation, men også den stigende globale anerkendelse af deres arbejde. Vi må dog også erkende, at branchen står over for udfordringer herhjemme, hvilket understreger vigtigheden af en stærk international tilstedeværelse", siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

"Det rekordhøje tal afspejler ikke blot danske arkitektvirksomheders dygtighed og innovation, men også den stigende globale anerkendelse af virksomhedernes arbejde." Lars Storr-Hansen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder

Analysen viser også, at udvidelsen til nye markeder har spillet en vigtig rolle i denne vækst. Med flere nye eksportdestinationer er det tydeligt, at dansk arkitektur appellerer til en bred international målgruppe.

"Vores eksport spænder over en bred gruppe af lande, og flere nye markeder er kommet med ombord som fx Grønland og Sydkorea. Dette vidner om, at dansk arkitektur favner bredt og har en universel appel", siger Lars Storr-Hansen.

Samtidig er det ifølge Lars Storr-Hansen vigtigt at bemærke, at den danske arkitektbranche er endnu mere internationaliserede, end tallene viser.

"Mange danske arkitektvirksomheder har permanente kontorer i udlandet, som ikke tæller med i eksportstatistikken. Dette understreger vores stærke internationalisering og vores solide globale netværk og tilstedeværelse," afslutter Lars Storr-Hansen.

 

 

 

 

 

 

Læs hele analysen her