Byggebranchens nye platform for viden om teknologi

Opdateret 13.09.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

InnoBYG har lanceret en ny hjemmeside under overskriften Build 4.0. Hjemmesiden er åben for alle, der vil byde ind med viden om, hvordan vi anvender ny teknologi i bygge- og anlægsbranchen. 

I bygge- og anlægsbranchen er emner som teknologi, data og digitalisering varme emner, og den nye platform Build 4.0 skal være afsæt for aktiviteter inden for netop dette område. Build 4.0 omfavner viden om brugen af ny teknologi og digitalisering i bygge- og anlægsbranchen. Det kan fx dreje sig om robotter, 3D printteknologi til fremstilling af materialer og konstruktionsdele samt udnyttelse af droneteknologi til opmåling og overvågning af bygggepladser.

Med Build 4.0 er der med andre ord skabt en platform, der understøtter udviklingen og anvendelsen af nye teknologier i byggeriet. Målet med platformen er ikke bare at samle byggebranchens aktører, men også at give andre brancher et indblik, så vi er sammen om at gøre bygninger og bymiljøer til motor for nye digitale løsninger.

Danske Arkitektvirksomheder har stort fokus på den teknologiske udvikling, og hvilke muligheder, men også helt klart hvilke udfordringer, der møder branchen i digitaliseringens kølvand.

"Den nye platform kan være med til at give vores medlemmer den viden og inspiration, som de mangler. Det betyder i sidste ende, at Danmark fortsat kan have en stærk international position, når det kommer til arkitektur og bæredygtighed," siger Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder. 

Teknologi og innovation er i høj grad med til at styrke og udvikle Danske Arkitektvirksomheders medlemmer, og vil gøre dem i stand til at rykke byggebranchen i en mere bæredygtig udvikling. Men den teknologiske viden i byggebranchen udvikler sig hastigt, og det kan være svært at følge med. Derfor hilsner vi i Danske Arkitektvirksomheder også dette initiativ velkomment og håber at vores medlemmer vil gøre brug af og bidrage til at det bliver et afgørende samlingspunkt.

Du finder Build 4.0 her