.

Build in wood 2018

Opdateret 11.04.18 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Build in Wood

Brugen af træ i byggeriet står overfor en renæssance. Materialet har et stort potentiale, da det er væsentligt lettere, giver gode muligheder for besparelser og også er et bedre miljømæssigt valg. Det kan du høre mere om på konferencen Build in Wood, der afholdes den 30.-31. maj i Docken i København.

Build in Wood handler om arkitektur, fleretagers byggeri, bæredygtighed, holdbarhed og brand til lovgivning, økonomi og processer på byggepladsen.

De to konferencedage er pakket med debatter og indlæg fra en lang række spændende profiler, heriblandt Lone Wiggers, partner i C.F. Møller, Anders Tyrrestrup, stiftende partner i AART Architects, Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter, Jonas Sangberg, kreativ direktør og ejer af SANGBERG og Søren Nielsen, partner i Vandkunsten. Derudover er der mulighed for fordybelse på fire forskellige fagspor, der berører temaerne brand, byggepladsen, holdbarhed samt byggeprincipper. 

Brand

Brandsikkerhed er en udfordring for flere aktører, der gerne vil bygge i højder med træ. Hvilke udfordringer og muligheder tillader lovgivningen? Hvordan skal vi forholde os til de nye branchecertificeringsordninger? Hvilke eksempler viser, at det kan lade sig gøre? Det kan du få svar på på fagspor 1. 

Byggepladsen

At bygge i træ skaber nye udfordringer og muligheder i byggeprocessen på byggepladsen. På dette fagspor vil der blive set på, hvordan man bedst fugtsikrer, hvilket potentiale der er i forhold til hastigheden på byggefasen, slid på udstyr, potentialet ved on-site konstruktion og meget mere.

Træets holdbarhed

Træ er et naturmateriale, med variabel holdbarhed. Hvordan forholder man sig som projekterende til udfordringer vedrørende holdbarhed og træ i byggeriet? Hvordan og under hvilke forhold nedbrydes træ? Hvilke holdbarhedsmæssige overvejelser bør man gøre sig i forhold til anvendelse af træ i byggeriet? Hvilke teknologiske og konstruktionsmæssige muligheder har man for at forlænge træs holdbarhed?

Byggeprincipper i træ

Det er vigtigt allerede i skitsefasen at forholde sig til, hvilket byggeprincip der anvendes. Inden for træbyggeri er der ligeledes forskellige principper. Hvad kan de forskellige principper, fordele og ulemper og skal det nødvendigvis være domineret af et bestemt princip eller er hybridløsninger vejen frem?

Se hele programmet