Forside Ny Agenda 3

Bogreception: Ny Agenda - dansk landskabsarkitektur 2014-20

Dato 04.11.21 |
Af:
Karen Sejr

NY AGENDA 3, dansk landskabsarkitektur 2014-20 er færdig til udgivelse. Det markeres med en reception torsdag den 4. november.

Tilbage i efteråret 2020 efterlyste vi tidstypiske landskabsprojekter der fx forholdte sig til klimaforandringer, cirkulær økonomi, øget biodiversitet, mangfoldigt friluftsliv og byudvikling. Resultatet er publikationen NY AGENDA 3, der gør status over de bedste danske landskabsprojekter gennemført i perioden 2014-2020. Hele 42 projekter - parker, pladser, haver og naturområder - fordelt på 26 forskellige landskabsarkitektvirksomheder er repræsenteret i bogen, der er forfattet og redigeret af Annemarie Lund.

Bogen og de udvalgte projekter afsløres ved en reception torsdag den 4. november på "The Library" på Nørrebro i København.

Projektet er støttet økonomisk af Danske Landskabsarkitekter, Park- og Naturforvalterne og Danske Arkitektvirksomheder, og har modtaget fondsmidler fra Statens Kunstfond, Dreyers Fond, Havekulturfonden og Bergiafonden.

Bedømmelseskomité og styregruppe:
Annemarie Lund, bogens redaktør, redaktør af Ny Agenda 1 og 2 og tidligere redaktør af tidsskriftet Landskab
Tine Gils, landskabsarkitekt MDL som repræsentant for Danske Landskabsarkitekter
Kirsten Lund Andersen, stadsgartner i Aalborg Kommune, landskabsarkitekt MDL som repræsentant for Park- og Naturforvalterne
Knud W.Ø. Larsen, landskabsarkitekt MDL MAA som repræsentant for Danske Arkitektvirksomheder samt
Thorbjörn Andersson, landskabsarkitekt LAR/MSA, professor SLU, Ultuna, ekstern medlem af bedømmelseskomitéen
Rainer Stange, landskabsarkitekt NLA, professor AHO, Oslo, ekstern medlem af bedømmelseskomitéen