Kvæsthusmolen af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Foto: Jens Markus Lindhe
Kvæsthusmolen af Lundgaard & Tranberg Arkitekter vinder Dansk Byggeris In-situ Prisen 2017. Foto: Jens Markus Lindhe

Betonpriser til Lundgaard & Tranberg, Møller & Grønborg og Praksis Arkitekter

Opdateret 31.03.17 |
Af:
Karen Sejr

Klimapark i Viborg, betonsilo i Nordhavn og urbant byrum i København blev hyldet torsdag den 30. marts, da brancheorganisationen Dansk Beton uddelte betonpriser.

Priserne gik til Kvæsthus-projektet, klimaparken sØnæs ved Viborg og den ombyggede silo Frihavns Tårnet i Nordhavn i København.

Smuk og overbevisende brug af beton

Kvæsthusmolen og det underjordiske parkeringsanlæg ved Skuespilhuset i København vinder In-situ Prisen 2017 for sin smukke og overbevisende brug af beton. Det blev afsløret torsdag den 30. marts ved en stor prisfest i Dansk Arkitektur Center. Vinderholdet er arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der har tegnet Kvæsthus-projektet, og de udførende entreprenører, Per Aarsleff på selve molen og NCC på parkeringsanlægget.

Foto af sØnæs ved Viborg. Foto: Møller & Grønborg
sØnæs ved Viborg af Møller & Grønborg vinder "Bæredygtig Beton Pris. Foto: Møller & Grønborg

Kreativ og bæredygtig klimapark

Klimaparken sØnæs i Viborg vinder Bæredygtig Beton Prisen. sØnæs får prisen for kreativ og bæredygtig brug af beton. I én og samme løsning sikrer sØnæs borgerne mod klimaforandringer, skåner miljøet og beriger viborgenserne med en rekreativ park. Vinderholdet er arkitekt- og planlægningsfirmaet Møller & Grønborg, virksomheden Orbicon på ingeniør-delen og så er det entreprenør Svend E. Madsen A/S, der har stået for udførelsen.

Beton man får lyst til at røre ved

Frihavns Tårnet og fynske Praksis Arkitekter vinder den prestigefyldte Betonelement-Pris og Utzon-statuetten 2017 for på fornemste vis at have transformeret en gammel kornsilo i Københavns nye kvarter, Nordhavn, til lyse moderne boliger med beton, som man får lyst til at røre ved.

Læs mere om betonprisen
Foto: Frihavnstårnet af Praksis Arkitekter
Frihavnstårnet af Praksis Arkitekter vinder betonelement-pris. Foto: Jens Markus Lindhe.