Billede af Krydsrum Arkitekter. Foto: David Kahr

Arkitektvirksomhed vinder "genbrugsudfordring"

Opdateret 06.02.19 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: David Kahr

Bæredygtigt byggeri hædres af Realdania, og denne gang i forbindelse med konkurrencen "Circular Construction Challenge". Et af de tre vinderforslag er udarbejdet af arkitektvirksomheden Krydsrum Arkitekter.

Affaldstræ til salg i byggemarkeder, svampesporer som byggematerialer og skure lavet af træaffald er de tre løsninger, som Realdania har kåret som vindere af konkurrencen "Circular Construction Challenge", der hver især vinder 1 million kroner.

I samarbejde med Enemærke & Petersen står Krydsrum Arkitekter bag projektet ReSkur, som fremstiller skure af genbrugt træ og tegl fra tagrenoveringsaffald. De to partnere har allerede indgået en aftale med den almene boligorganisation Lejerbo om at levere skure til nye byggerier.

Om den flotte anerkendelse og økonomiske startskud siger Niels Jakubiak Andersen, partner og adm. direktør i Krydsrum Arkitekter: "At vinde Circular Construction Challenge giver os en afgørende mulighed for hurtigt at kunne hjælpe helt almindelige ejendomsejere i Danmark med en bæredygtig omstilling."

De fem kriterier

De tre vinderløsninger er udvalgt på baggrund af fem kriterier: Cirkularitet, vision, værdiskabelse, skaleringspotentiale og samskabelse. Vinderløsningerne er altså udvalgt udfra, hvor meget affald løsninger fjerner, værdien for markedet, og om, hvorvidt løsningen kan realiseres både i Danmark og globalt.

De tre vinderløsninger har nu seks måneder til at udvikle løsningens første prototype.

Læs mere om projektet ReSkur