Foto fra workshop med Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Arkitekturbiennalen 2020: Den Danske Pavillon

Opdateret 06.11.19 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Når verdens største arkitekturbegivenhed La Biennale i Venedig åbner dørene i maj 2020, vil hovedtemaet være How will we live together? I Den Danske Pavillon vil kurator Marianne Krogh sammen med Lundgaard & Tranberg Arkitekter sætte fokus på vand som fænomen.

Den Danske Pavillon på arkitekturbiennalen La Biennale i Venedig stiller i 2020 skarpt på menneskets ’forbundethed’ med naturen. Til maj er det 17. gang verdens største arkitekturbegivened slår dørene op, og her vil kunsthistoriker og ph.d. Marianne Krogh og Lundgaard & Tranberg Arkitekter skabe et sanseligt rum, der sætter fokus på vand som fænomen.

Pavillonen kan opleves på biennalen fra den 23. maj - 29. november 2020.

Forbundethed som udgangspunkt

Den Danske Pavillon vil præsentere besøgende for et rum, der udfordrer menneskets forhold til de omgivelser, der i hundredetusinde år har været vores hjem. Pavillonen bliver et sted til fordybelse, hvor besøgende kan træde ud af Biennalens virvar og ind i sig selv – til et sted, hvor sanserne er i fokus. Her vil de besøgende møde en verden, der i højere grad lever i kontakt, både med dem selv, med hinanden og med deres omgivelser. 

Om den danske Pavillon siger arkitekt Lene Tranberg:

”Gennem vandet som fænomen forstærkes oplevelsen af pavillonens arkitektur, samtidig med at det sociale samspil, der opstår i rummet, mellem de besøgende, peger ud i verden. Arkitekturen fremhæver også vandet, og får os til sanse og reflektere over vores forbundethed med hinanden og verden, eksistentielt og kulturelt.” 

Den danske Pavillon på biennalen 2020 støttes af Kulturministeriet, Realdania og Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Læs mere om Den Danske Pavillon i 2020