Kanonhuset af Entasis
Kanonhuset der er designet af Entasis, blev vinderen af årets Store Arne.

Årets store - og lille Arne er blevet uddelt

Opdateret 30.01.18 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Akademisk Arkitektforening

Vinderne af arkitekturpriserne Store Arne og Lille Arne er fundet. Hovedprisen Store Arne går til Kanonhuset af Entasis Arkitekter, mens Lejerbo løber med prisen Lille Arne for opførelsen af almennyttige boliger på Dortheavej i København.

Tegnestuen Entasis har med Kanonhuset taget magten over opførelsen af deres eget kontor i Københavns Nordhavn. Fredag aften tildelte Arkitektforeningen København projektet prisen Store Arne for at have løftet arkitekturen i Storkøbenhavn det forgangne år.

"Det er et kæmpe skulderklap, og det kunne være fantastisk, hvis det også gav inspiration til andre arkitekter om at turde tage springet og blive egen bygherre" fortæller Christian Cold, Arkitekt MAA og indehaver af tegnestuen Entasis.

 

Juryen har blandt andet lagt vægt på, at Kanonhuset er et værk, der med overskud og stor detaljerigdom fortolker stedets egenart og giver et troværdigt bud på, hvordan man lever i den sammensatte by. Derudover italesætter projektet værdien af arkitektfagets betydning – herunder arkitektens fortsatte rolle i udviklingen af en tidssvarende byggeskik og af det levede liv.

Almennyttige boliger på Dortheavej - opført af Lejerbo.
Lejerbo løber med prisen Lille Arne for opførelsen af almennyttige boliger på Dortheavej i København.

Lille Arne hylder identitetsskabende arkitektur

Aftenens anden vinder blev Lejerbo, der modtager prisen Lille Arne for at konkretisere deres bygherrestrategi fra 2015 om at skabe rum for liv og god arkitektur med opførelsen af 65 almennyttige familieboliger på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

"På Dortheavej var ambitionen at lave almene boliger til almindelige mennesker, tegnet af verdens bedste arkitekter. Det er vi lykkedes med, og det er denne pris et bevis på. Vi har en strategi om ikke bare at opføre bygninger, men hjem, der er i øjenhøjde med de mennesker, der bo i dem" siger Jan Hyttel, formand for Lejerbo København.

I begrundelsen skriver juryen blandt andet, at Lejerbo som bygherre – med deres prioritering af en identitetsskabende arkitektur i samspil med tegnestuen BIG – forener referencer til Ingrid Gehls teorier om blandt andet kontakt, æstetik og oplevelser med en hensyntagen til nærområdets fysiske og sociale miljø.