Årets Byggeri 2018
Vinderne af Årets Byggeri 2018 er Lisbjerg Bakke af Vandkunsten og Campus Bornholm af Cubo Arkitekter.

Byggebranchen har valgt årets bedste byggerier

Opdateret 12.12.18 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: Thomas Mølvig og Cubo Arkitekter

I Årets Byggeri 2018 var der løbet over 50 nomineringer ind med mange og meget forskelligartede byggerier: Nybyggerier, renoveringer og ombygninger. Dommerkomiteen valgte i år at pege på to byggerier som årets vindere: Lisbjerg Bakke i kategorien Bolig og Campus Bornholm i kategorien Åben. 

Dommerkomiteen begrunder valget af de to byggerier således:

Lisbjerg Bakke af Vandkunsten

Lisbjerg Bakke er et alment byggeri, der skal fremhæves som et vigtigt eksempel til efterfølgelse. Det moderne træhusbyggeri er i sin tidlige fase i Danmark, men rummer mange potentialer for bæredygtige og eftertragtede miljøer. Lisbjerg Bakke leder her vejen med udviklingen af et skalerbart byggesystem i et omkostningseffektivt boligbyggeri - som kan inspirere andre til at bygge nyt og spændende med træ.

Årets Byggeri 2018: Lisbjerg Bakke af Vandkunsten. Foto af Thomas Mølvig.

Campus Bornholm af Cubo Arkitekter

Campus Bornholm skaber ligeværd blandt de unge i deres valg af uddannelse. På Campus samles alle øens uddannelser efter folkeskolen, og skolen er således et tiltrængt opgør med den udbredte praksis med at adskille de unge i boglige og faglærte uddannelser. Med fine, gennemtænkte og fælles rammer viser vi de unge og deres forældre, at vi som samfund værdsætter alle lige højt uanset hvilken uddannelse og fremtidig jobfunktion, de vælger. Det har Danmark og dets unge brug for - og fællesskabet på Bornholm vil styrkes.

Foto af Campus Bornholm af Cubo Arkitekter.

Om Årets Byggeri 

Årets Byggeri er en national, hæderspris som hvert år tildeles til årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite med branchens vigtigste branchedirektører og aktører. Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri.