Udenfor overenskomst

Under dette menupunkt finder du information om de medarbejdere, der ikke er omfattet af overenskomsterne mellem DANSKE ARK og hhv. ARKITEKTFORBUNDET, KF og TL.

Virksomhedens HK personale, regnskabsmedarbejdere, IT- folk og øvrige evt. funktioner uden arkitekt- eller byggefaglig uddannelse er almindelige funktionærer udenfor overenskomst, da DANSKE ARK ikke har overenskomster for de pågældende medarbejdergrupper. Denne medarbejdergruppe er derfor ikke omfattet af vilkår som bl.a. feriefridage, forhøjet ferietillæg, fuld løn under dele af barsel og betalt frokost, men følger bl.a. den almindelige funktionærlov og ferielov.

I menuen til venstre finder du DANSKE ARKs paradigme til ansættelsesbevis for funktionærer udenfor overenskomst. Vær opmærksom på, at medarbejderen skal arbejde i gennemsnit mere end 8 timer om ugen for at være omfattet af funktionærloven.

Erfaringen viser, at mange virksomheder har bl.a. tidligere tekniske assistenter ansat i HK stillinger. Man skal være opmærksom på, at disse i så fald er omfattet af overenskomsten mellem DANSKE ARK og TL, fordi de har en uddannelse der er omfattet af overenskomsten. Regler og information om disse overenskomstomfattede medarbejdere finder du under menupunktet ”Overenskomstområdet”.

I menuen til venstre finder du endvidere praktikaftale for udenlandske studerende (udenfor EU), minimallønsoversigt for kontorelever og oversigt over Finansministeriets studenterlønninger, som alene er vejledende takster for de arkitektstuderendes timelønsansættelser. 

Siden senest redigeret af tm den 2010-11-15

Kommentarer (0)

Log ind på MIT DANSKE ARK for at skrive din kommentar. Alle kommentarer vises her på siden. Mail til DANSKE ARK sendes til info@danskeark.dk


Printed 21 apr 2014 fra http://www.danskeark.dk/Medlemsservice/Personale/Udenfor-overenskomt.aspx

Kontakt

Tina Munch
Tina MunchVicedirektør, advokat
mail 
tm@danskeark.dk
tel  32 83 05 06
tel  40 45 99 39
Hanne Højholt Adamsen
Hanne Højholdt AdamsenKonsulent, cand.jur.
mail 
hha@danskeark.dk
tel  32 83 05 18
Gitte Kastberg Beck
Gitte Kastberg BeckKonsulent, cand.jur.
mail 
gkb@danskeark.dk
tel  32 83 05 11
Sait Ciftci
Sait CiftciKonsulent, advokatfuldmægtig
mail 
sc@danskeark.dk
tel  32 83 05 12