HR & Personale

DI varetager medlemsbetjeningen og sagsbehandlingen af personale- og overenskomstsager for DANSKE ARKs medlemsvirksomheder, som alle skal være medlem af DI, når der er medarbejdere i virksomheden.

DANSKE ARK er medlemsforening i Dansk Industri (DI), som har forhandlingsretten på overenskomstområdet.

Du kan finde generelle informationer om personalejuridiske emner på DIs hjemmeside. Specifikke emner, såsom arkitektbranchens overenskomster og vejledninger til overenskomsterne finder du her til venstre i menuen.

Finder du ikke svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Tina Munch og Gitte Kastberg Eklund, der er specialister i personalejuridiske emner og særligt erfarne inden for arkitektområdet. Kontaktoplysninger ses her til højre.

Overenskomster

Langt de fleste medarbejdere ansat hos medlemsvirksomheder i DANSKE ARK er omfattet af en af de tre overenskomster indgået med Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Konstruktørforeningen (KF) og Teknisk Landsforbund (TL).  Det gælder blandt andet for alle arkitekter, landskabsarkitekter, bygningskonstruktører og tekniske designere. Overenskomsternes regler forpligter både arbejdsgiverne og medarbejderne, og der kan lokalt på virksomhederne ikke aftales andre regler.

I menuen til venstre kan du se overenskomsterne og læse om, hvem der er omfattet, og hvad aftalerne nærmere indeholder. Overenskomsternes regelsæt gælder ved siden af de almindelige ansættelsesretlige regler som eksempelvis funktionærloven og ferieloven.


Kommentarer (0)

Log ind på MIT DANSKE ARK for at skrive din kommentar. Alle kommentarer vises her på siden. Mail til DANSKE ARK sendes til info@danskeark.dk


Printed 23 okt 2016 fra http://www.danskeark.dk/Medlemsservice/Personale.aspx

Kontakt

Tina MunchChefkonsulent i DI, advokat
mail 
timu@di.dk
tel  33 77 34 87
tel  40 45 99 39
Gitte Kastberg EklundKonsulent i DI, advokatfuldmægtig
mail 
gika@di.dk
tel  33 77 34 24
tel  22 63 24 82