Musholm

Dato 29.12.22 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Jens Markus Lindhe

Ved Storebælt i Korsør ligger feriecenteret Musholm, der er anerkendt som verdens mest tilgængelige ferie- og sportscenter for mennesker med handicap. Med den seneste udvidelse af centeret skaber stedet ideelle rammer for berigende oplevelser for mennesker med og uden handicap.

Det udvidede feriecenter er et enestående eksempel på, hvordan arkitektur kan skabe plads til forskelle i stedet for at udligne dem og højne livskvaliteten for mennesker med handicap. Centeret er indrettet med blandt andet klatrevæg, svævebane og en 100 meter lang atletik- og kørestolsracerbane, så brugere med forskellige handicap kan udfolde sig fysisk og deltage i fællesskabet.

"På Musholm bliver alle mennesker uanset alder og funktionsnedsættelser mødt af muligheder frem for begrænsninger. Både indenfor og udenfor." Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden, 2016

Udbygningen af centeret er fordelt på en stor multihal og 24 nye ferieboliger. Med træ som det primære materiale i multihallen, giver det rummet en tryg og varm atmosfære. Tilbygningens facade er beklædt med cedertræ, der vil patinere smukt og med tiden få en sølvgrå farve, der får arkitekturen til at falde flot ind i sine naturskønne omgivelser.

Foto af Musholm